Összefogtak egy étterem dolgozói a közelben lévő építkezés munkásaival azért, hogy meghiúsítsák egy motoros bűnbanda rablási kísérletét, akik a West End egyik ékszerüzletét próbálták kifosztani.

Az építőmunkásokból, járókelőkből és pincérekből verbuválódott csapat üldözőbe vette, leterítette, és a rendőrség érkezéséig a helyszínen tartotta az egyik bűnözőt – a rablót az építkezésről hozott kábellel kötözték le, hogy ne tudjon elmenekülni. A banda többi tagja is az Avery Row-n ragadt, csupán fél mérföldre attól az ékszerüzlettől, aminek az ablakát korábban be akarták törni, hogy több Rolexet is elvigyenek a Regent Streetről. Őket délelőtt fél 12-kor sikerült feltartóztatni.

„Kinéztünk az étteremből és láttuk, ahogy éppen az ékszerüzlet ablakát próbálják betörni, akkor még nem sok sikerrel” – mondta az egyik pincér. „Aztán kirohantak az építőmunkások. Eléggé meg voltunk mi is ijedve, de mi is összegyűltünk, és üldözőbe vettük a betörőket. Már korábban is próbálkoztak azon a helyen, de mi itt a környéken összetartunk.”

„Öt vagy hat robogón érkeztek, és volt náluk pár kalapács is, azzal próbálták betörni a kirakatüveget” – mesélte egy építőmunkás. „Látszott, hogy küszködnek, de mikor kimentünk, azt mondták, hogy ne menjünk közelebb, vagy megkéselnek minket. De nálam is meg a fiúknál is volt lapát, meg egy csomó más szerszám, így a nyomukba eredetünk. Az egyiküket sikerült is egy kábellel megkötözni, a többiek felpattantak a robogóikra.”

Így a rablók végül nem tudták betörni az ékszerüzlet üvegét, de elkezdték fenyegetni a környékbelieket. Ekkor jöttek ki az étterem dolgozói is, és estek neki a bűnbandának. A Watchfinder & Co James Strouts ékszerüzlet biztonsági vezetője is megerősítette, hogy az ajtók nem nyíltak ki.

„Az alkalmazottaknak és a vásárlóknak nem esett baja, egyedül az üveg sérült meg egy kissé. Nagyon hálásak vagyunk a helyieknek, hogy segítettek megvédeni a boltot. Megmutatja, hogy az emberek még képesek kiállni egymásért. Remélhetőleg ez kedvét szegte ennek a bűnbandának is, akik egy ideje már Londonban randalíroznak.”

A közösségi oldalakon terjedő képeken látszik, ahogy egy csapat férfi körüláll egy lekötözöt alakot. További képeken pedig az látható, ahogyan megérkezik a rendőrség, és elkezd helyszínelni. „A rendőröket délelőtt 11:13-kor hívták ki kedden egy betörési kísérlet miatt az Avery Row-hoz. Egyelőre öt gyanúsítottunk van, akik robogókon érkeztek, és kalapácsot használtak fegyverként. Mindenkin volt sisak és maszk. Ezeket a férfiakat látták, hogy kísérletet tesznek betörni egy óraüzlet üvegét, de nem sikerült nekik. A legtöbbjüket ezután elüldözték a helyiek, de egyikőjüket sikerült a helyszínen tartani. Őt letartóztattuk, és bevittük a rendőrőrsre. Nem tudunk arról, hogy bárki megsérült volna.”    Forrás Hirdetőknek: [email protected]