Rossz hírünk van a szemetelőknek és jó hírünk mindenki másnak, ugyanis a brit kormány bekeményített, és 2016-tól a szemetelésért járó büntetést jócskán megemelték a szigetország területén.

2FB6C67B00000578-0-image-a-27_1451649424351

Az eddig kiszabható büntetés mértékéről a helyi önkormányzat döntött és az összeg £50 és £80 között mozgott, ami már eleve elég borsos ár valaminek a nem kukába történő eldobásáért, de a kormány bejelentette, hogy a kiszabható maximális büntetés mértékét megduplázzák 2016-tól.

Ez azt jelenti, hogy innentől kezdve 3-szor is meggondoljuk majd, hogy mit hova dobáljunk szanaszét, mert ha rajtakapnak (és mint tudjuk a CCTV kamerái mindent látnak), minimum £100-os büntetés vár ránk. Ráadásul, ha nem fizetjük be időben a büntetést, ez az összeg £150-ig is emelkedhet.

IMG_7672b

Marcus Jones, miniszter azt nyilatkozta, hogy az új módosítások célja az lenne, hogy az emberek igenis vigyék el a kukákig, ami a zsebükben van, ne az utcán hajigáljanak mindent szerteszét.

„A szemetelés tipikusan az az antiszociális tevékenység, ami nagyon sok embert felháborít, és meg kell mondjam, teljesen jogosan. Meggondolatlan, önző és rontja a közösségi területek állapotát, és így rombolja a közösséget is egyúttal.”

„Arról meg nem is beszélve, hogy a szemétszedésre és az attól való megszabadulásra százmillió fontokat költ a brit kormány éves szinten. Ha a szemetelők nem képesek az arra kijelölt helyre dobni a szemetüket, akkor keményen meg fogják fizetni a „hobbijuk” árát.” – nyilatkozta Mr. Jones.

2015-ben számos angliai és walesi önkormányzat kérte a kormányt, hogy tegyenek végre valamit, mert a szemetelés kezd egyre kontrollálhatatlanabb lenni az országban. Voltak olyan emberek, akik felháborodva magyarázták, hogy mindenkinek alanyi joga, hogy oda dobálja a szemetét, ahová csak akarja. Hát, mostantól dobálhatják… £100-ért darabját!    Forrás: http://metro.co.uk/

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”” box_height=”” colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″]