Több londoni metrómegálló zóna száma is módosul 2016-tól, ami rengeteg metrózó ember számára jelent jó hírt. Hogy miért, azt mindjárt össze is foglaljuk nektek.

_87470399_4638e967-aa7c-4141-9f80-6215da5455e6

A brit főváros önkormányzata igyekszik javítani az egyre kaotikusabbá váló tömegközlekedésen, ahogy csak tud. Ennek egyik legújabb folyományaként azzal kedveskednek az utasoknak, hogy változtatják a zónahatárokat.

Jó pár kelet-londoni metrómegálló besorolása fog módosulni 3-as zónáról 2/3-as beosztásra, beleértve többek közt West Ham és Stratford megállókat is.

Mit jelent ez

A lényege ennek a módosításnak, hogy innentől kezdve ezek a megállók funkcionálhatnak 2-es és 3-as zónának is, attól függően, hogy honnan hová tartunk. Bármerről is érkezünk, olyan zónaként lesz beszámolva, hogy az utazásunk olcsóbb legyen.

Tehát, például ha az 5-ös zónából érkezünk Stratfordba, akkor 3-as zónának fogja számolni a kiléptető rendszer a megállót, mivel a 2-es zónába drágább lenne a jegy. Bentről kifelé jövet pedig, ha az 1-es zónából érkezünk, akkor 2-es zónának lesz majd számolva. Csak abban az esetben érdekes számunkra a történet, ha a kérdéses megállónál szállunk le vagy fel. Ha csak áthaladunk rajta, akkor semmi nem változik.

Boris Johnson, polgármester úr szerint ezzel a módosítással kb. heti szinten 100,000 ember fog jól járni.

Na de mennyivel is fognak jobban járni

Röviden és tömören, olyan havi £20 – £30-tal. Ha például valaki idáig vett egy havi bérletet az 1-3-as zónákra, annak elég lesz az 1-2-es zónákra megvennie a bérletet pl. Stratford-ból való indulás esetén. Így £146.00 helyett csak £124.50-et kell majd fizetnünk. Persze ez a megspórolt különbség attól függően, hogy napi, heti vagy havi bérlettel kalkulálunk, lehet akár több is.

Íme a lista, hogy mely megállók zónaszáma fog módosulni a fenti módon:

Star Lane, Abbey Road, Stratford vonat, metró és DLR megállói, West Ham, és Canning Town.    Forrás: http://www.bbc.com/

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”” box_height=”” colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″]