Mire és mennyit költenek az emberek átlagosan egy hét alatt Nagy-Britanniában 1

A bor, a kenyér és a zöldségek teszik ki a legnagyobb tételt a vásárlásaink során egy szupermarketben, és egy átlagos háztartás átlagosan heti  £53.20-at költ élelmiszerre. A brit statisztikai hivatal (ONS) készítette el a legfrissebb statisztikát a mindennapi költéseinkről – a kimutatás a kiadások nagyon széles körét lefedi, az élelmiszertől kezdve a közlekedésen át az oktatásig, végül megállapítva, hogy egy család mindent egybevéve átlagosan heti 528.90 fontot költ.

shopping-705367

A közlekedés és a lakhatás adja a kiadások legnagyobb részét, a közlekedésre a teljes büdzsé 14%-a megy – magára autóvásárlásra többet költöttek, míg benzinre kevesebbet, mivel a világpiaci árai csökkentek mostanában. A házra költött pénz a legmagasabb, 72.5 font hetente a családoknak, és ebben még nincs is benne minden adó, bár a rezsi már bele van számolva.

Alkohol és dohány terén elég nagy a megoszlás az ország különböző részei között, bár az elmondható, hogy jóval kevesebbet költünk ezekre a cikkekre, mint mondjuk a 2000-es évek elején, amikor még akár heti 20 font is elment ilyenekre, idén már csak átlagosan 11,4 fontot költünk rá. Skóciában heti majdnem 9 fontot adnak ki alkoholra a háztartások, míg ez a szám az ország egészében csak 7,80. A cigaretta még változékonyabb – az angliai családok csupán heti 2,9 fontot költenek rá, Walesben 3-at, Skóciában már 4,9-et, Észak Írországban pedig egészen magas szám jött ki, 6,6 font.

Egy átlagos háztartás átlagos heti kiadásai Nagy-Britanniában:

_94677871_household_expenditure_624_160217_v2

 

A családok emellett egyre többet költenek tömegkommunikációs eszközökre is, átlagosan heti 16 fontot adnak ki telefonos és postai szolgáltatásokra. Emellett pedig a háztartások 95%-ában van már mobiltelefon – pont akkora százalékban, mint ahányban központi fűtés van.

Az élelmiszer tekintetében egyértelmű, hogy vannak dolgok amiket imádunk – egy igazi szénhidrátfogyasztó ország vagyunk. Kenyérre, kekszekre, rizsre és tésztára havi 9 font megy el legalább. A húsfélék közül a halra költünk a legtöbbet, valamint az olyan olcsóbb dolgokra, mint tojás és kávé. Az élelmiszerköltés is jelentősen változik az ország egyes részein, Észak-Írországban heti 59 fontért kerül étel a kosárba, míg Anglia északkeleti részén csupán 45,5-ért.

Lehet hasonlítgatni. Angliai magyarként te, illetve a pároddal, családoddal együtt mennyit költötök ehhez képest? A válaszokat kommentbe kíváncsian várjuk.  Forrás Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után