Mindössze 50 fontot hagyott unokáira hatalmas vagyonából egy sértődött nagypapa, mert keveset látogatták 1

Egy csalódott nagypapa, aki dühös és sértődött volt amiatt, hogy az unokái ritkán látogatják, úgy döntött fejenként mindössze 50 fontot hagy rájuk igen méretes vagyonából a végrendeletében.

Mindössze 50 fontot hagyott unokáira hatalmas vagyonából egy sértődött nagypapa, mert keveset látogatták 3

Frederick Ward hatalmas családi viszályt robbantott ki, miután 2020-ban meghalt és 500 000 GBP értékű vagyonát, beleértve a 450 000 GBP értékű házát is, két gyermekére hagyta. Halott fia, Fred Jr öt lányát szinte teljesen kihagyta a végrendeletéből, és azzal indokolta döntését ügyvédeinek, hogy dühös és sértődött, hogy nem látogatták meg, miután háromszor is kórházba került tüdőbetegséggel.

Ám miután megtudták, hogy nem örököltek szinte semmit, Fred öt unokája – Carol Gowing, Angela St Marseille, Amanda Higginbotham, Christine Ward és Janet Pett – beperelték, és azt állítják, hogy megilleti őket néhai nagyapjuk pénzének egyharmada.

A Legfelsőbb Bíróság bírája, James Brightwell nemrégiben végül úgy ítélte meg, hogy a 2018-as végrendelet „teljesen racionális” volt, hozzátéve, hogy az unokák „nagyon korlátozott mértékben tartották a kapcsolatot” „csalódott” nagyapjukkal.

Mindössze 50 fontot hagyott unokáira hatalmas vagyonából egy sértődött nagypapa, mert keveset látogatták 4

A bíró ezt mondta: „Néhányan azt az álláspontot képviselhetik, hogy ha az örökös idő előtt elhalálozik, gyermeke vagy gyermekei jogosultak az örökség rá eső részére. Az a döntés azonban, hogy ezt nem teszi meg, és a hagyaték ezen részét felosztja életben maradt gyermekei között, aligha mondható olyan rendelkezésnek, amelyet egyetlen ésszerű örökhagyó sem tehetne meg.”

Az unokák azzal érveltek, hogy a 2018-as végrendelet „érvénytelen”, Terry Ward nagybátyjuk és Susan Wiltshire nagynénjük pedig „indokolatlanul befolyásolta” nagyapjukat, hogy változtassa meg a végrendeletét, és adja nekik az elhunyt harmadik testvér részét is. Brightwell bíró azonban azt mondta, „a bizonyítékok közel sem győznek meg arról, hogy Terry „kényszerítette” volna apját, vagy hogy Susan „befolyásolta” volna őt.

Az idősebbik Fred olyan végrendeletet készített, amely mindhárom gyermeke között egyenlően osztotta szét vagyonát. De Fred Jr 2015-ben apja előtt halt meg, ami után a család összeveszett, és az idősebbik Mr. Ward nem sokat találkozott Fred Jr családjával.

Mindössze 50 fontot hagyott unokáira hatalmas vagyonából egy sértődött nagypapa, mert keveset látogatták 5

Amikor Mr. Ward végrendeletét felolvasták a halála után, igen komoly veszekedés alakult ki, amikor kiderült, hogy az öt nővért teljesen kihagyták, és ezt rögzítették és le is játszották a bíróságnak. Az elhunyt nagyapa mindössze egy 50 font készpénzt tartalmazó borítékot hagyott nekik fejenként, írja a MailOnline.

Brightwell bíró azt mondta, hogy a nővérek azért nem látogatták meg nagyapjukat a kórházban, mert nem értesítették őket, hogy ott van, de ez amiatt volt, hogy gyakran került kórházba, és azért is, mert „a felek közötti kapcsolat megszakadt”.

Az öt nővér csak „nagyon ritkán, és nagyon rövid látogatást tett” nála, miközben ő szoros kapcsolatban volt elhunyt fiával, Terryvel és Susannal.

A bíró elutasította azt az állítást, hogy a másik két testvér befolyásolta apjukat, hogy hagyja ki a végrendeletből az unokáit, és azt mondta: „A bizonyítékok közel sem győznek meg arról, hogy a 2018-as végrendelet a vádlottak indokolatlan befolyása eredményezte volna.”     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után