Mindenkinek, aki évi 60,000 GBP-nál kevesebbet keres, érdemes ezt ellenőrizni, mert jogosult lehet valamennyi plusz pénzre 1

Martin Lewis, pénzmegtakarítási szakértő szerint a 60 000 fontnál kevesebbet kereső háztartások közül sokan extra pénzektől eshetnek el, mert nem ellenőrzik, hogy milyen összegekre jogosultak.

Mindenkinek, aki évi 60,000 GBP-nál kevesebbet keres, érdemes ezt ellenőrizni, mert jogosult lehet valamennyi plusz pénzre 3

A MoneySavingExpert.com alapítója elmagyarázta, hogy egy mindössze nagyjából 10 perces ellenőrzés elegendő ahhoz, hogy kiderüljön, jogosult vagy-e a Universal Credit-re. Legújabb hírlevelében azt mondta: „Valószínűleg sokan nem tudnak erről… Az alacsonyabb jövedelemmel rendelkező háztartások közt, durván évi 35 000 GBP-ig, bár ha gyerekek is vannak, magasak a gyermekgondozási költségek és a lakbér, akkor még akár a 60 000 GBP-ot megkereső háztartások közt is.”

Martin Lewis figyelmeztetése azután hangzott el, hogy a Policy in Practice agytröszt jelentése szerint a becslések alapján 23 milliárd GBP összegű támogatás nem kerültek igénybevételre az elmúlt adóévben.

Ez magában foglal 8 milliárd GBP Universal Credit-et, amelyet durván 1,4 millió ember nem igényelt (aki igényelhetett volna). A Policy in Practice megállapította, hogy a Universal Credit átlagos összege, amelyet az emberek/háztartások nem igényelnek, az évente 5772 GBP.

Martin ugyanakkor azt is elmondta, hogy azok a háztartások, akik igényt tartanak a Universal Credit-re, más pénzügyi segítségre is jogosultak lehetnek, például ingyenes iskolai étkeztetésre vagy kedvezményes közüzemi számlákra.

Weboldalán egy támogatás kalkulátor található, amelyen mindenki leellenőrizheti, hogy jogosult-e valamilyen támogatásra – és ez mindössze 10 percet vesz igénybe. Csak győződj meg arról, hogy minden szükséges irat és dokumentum a kezed ügyében van, például az egyéb támogatásokra és nyugdíjra vonatkozó információk, valamint a bankszámlakivonatok.

A kormány április 8-án 6,7%-kal emelte a támogatások mértékét, összhangban a 2023. szeptemberi infláció (CPI) szintjével.

A múlt hónapban Martin arra figyelmeztetett, hogy legalább hárommillió segélyben részesülő ember van, akik akár 1000 GBP önkormányzati adótámogatást is kaphatnának, ha megigényelnék. Elmondta továbbá, hogy a háztartások egy része akár 90%-os kedvezményt is kaphat a fizetendő önkormányzati adóból, ha Universal Credit-et vagy Pension Credit-et kapnak. Érdemes tehát pár percet szánni erre a kalkulátorra, mert jó esély van rá, hogy sokan jogosultak némi fizetéskiegészítésre.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után