Mindenki készülhet a megállapodás nélküli Brexitre: Boris Johnson hiába ment Brüsszelbe 1

Amennyiben az EU-val nem sikerül megegyezni, az „óriási” károkat okozna a brit gazdaságnak, azonban a brit miniszterelnök az egyik legutóbbi nyilatkozatában már elismerte, hogy nagyon nagy a valószínűsége, hogy ennek ellenére ez a verzió fog megvalósulni.

Mindenki készülhet a megállapodás nélküli Brexitre: Boris Johnson hiába ment Brüsszelbe 3

A miniszterelnök, miközben az EU-val folytatott tárgyalások továbbra sem hoztak eredményt, felszólította a kabinetet, hogy készüljön fel a brexit átmeneti időszakának végén a megállapodás nélküli Brexitre. Mr. Johnson elmondása szerint az “országnak felkínált megállapodás jelenleg nem igazán megfelelő”, ugyanis az Egyesült Királyságot kiszolgáltatottá tenné mindenféle szankciók vagy vámok számára, amennyiben nem hajtanának fejet az EU új törvényei előtt.

Tobias Ellwood, konzervatív képviselő azt mondta a miniszterelnöknek, hogy a megállapodás nélküli kilépés “óriási” hosszú távú károkat okozna az Egyesült Királyság gazdaságában, és sürgette a két felet, hogy nyissanak végre egymás irányába egy kicsit több bizalommal és legyenek egy kicsit bátrabbak.

A skóciai első miniszter, Nicola Sturgeon, miután Johnson azt nyilatkozta, hogy növekszik no deal Brexit esélye, kijelentette, hogy egy ilyen kimenetel „katasztrofális” következményekkel fog járni. Az SNP vezetője a CNN-nek ezt mondta: “Úgy gondolom, hogy az egyezség esélye mostanra szinte elenyészően kicsi. Nem nulla, és azért én továbbra is reménykedem, mert a megállapodás nélküli kilépés katasztrofális lenne. De az a baj, hogy már nem csak attól tartok, hogy a no deal Brexit esélye elképesztően magas, hanem hogy maga Boris Johnson is ezt tervezi.”

Legutóbbi nyilatkozatában a miniszterelnök azt mondta, hogy a rossz esélyek ellenére, még nem adták fel teljesen, és megpróbálnak december 31-ig egyezségre jutni. Azonban azt is hozzátette, hogy csütörtökön a kabinetnek kiadta az utasítást, hogy kezdjék meg az előkészületeket a megállapodás nélküli kilépésre. A miniszterelnök bejelentése azután történt, hogy az Európai Bizottság elnökével, Ursula von der Leyen-nel tartott szerdai brüsszeli vacsora nem eredményezett áttörést.

A két vezető megállapodott abban, hogy a tárgyalások jövőjéről legkésőbb a hét végéig döntést hoznak. Csütörtökön von der Leyen asszony az EU vezetőinek a csúcstalálkozóján kijelentette, hogy a tárgyalások “nehézkesen mennek”. A vacsora óta tartott első interjújában Boris Johnson azt mondta, hogy az Egyesült Királyság mindent megtesz, hogy a megállapodás létrejöjjön. Azt mondta, hajlandó lenne visszatérni Brüsszelbe, vagy Párizsba vagy Berlinbe menni, hogy megállapodást kössön, egyértelmű utalással Emmanuel Macron francia elnökre és Angela Merkel német kancellárra, akik a legjobban ragaszkodnak ahhoz, hogy az EU ne engedjen a britek követeléseinek.

A miniszterelnök továbbra is ragaszkodik azon állításához, hogy a szigetország megállapodás nélkül is boldogulni fog. Hogy mik azok a pontok, amiken nem tud megegyezni a brit kormány és az EU, arról itt olvashatsz bővebben.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után