Mindenféle figyelmeztetés nélkül elfogták és deportálni akarják Nagy-Britanniából a 27 éve itt élő férfit 1

Egy 27 éve Nagy-Britanniában élő bolti dolgozót fognak kitoloncolni az országból, miután minden előzetes figyelmeztetés nélkül elvitte a bevándorlásügyi hivatal.

Mindenféle figyelmeztetés nélkül elfogták és deportálni akarják Nagy-Britanniából a 27 éve itt élő férfit 3

Stojan Jankovic a londoni Camdenben dolgozott, az Earth Natural Foodsban már 15 éve, de jelenleg egy elkülönítő központban tartják Dorsetben, miközben a hatóságok igyekeznek kitoloncolni az országból.

Jankovic 1991-ben érkezett az országba Jugoszláviából, de úgy tűnik, a menedékkérelmét végül elutasították. A papírok szerint 1999-ben el kellett volna hagynia az országot, de maradt, és minden további probléma nélkül dolgozott, és tisztességesen fizette az adókat. Jankovic főnöke, John Grayson úgy írta le dolgozóját, mint „kedves, komótos, vidám, és megbízható” embert.

„Nem hiszem, hogy kivett volna egy nap betegszabadságot is azóta, mióta nálunk dolgozik. Ez volt az otthona, és a saját kis közössége az elmúlt 27 évben. Emberek százait, ha nem ezreit ismerte itt Kentish Townban, akik bejártak a boltunkba.” Anne Hall, egy helyi lakos, aki 15 éve ismeri Jankovicot azt mondta: „Nagyon különleges ember, mindig annyira kedves. Tanult, békeszerető férfi, nem hiszem el egész egyszerűen, hogy csak így elvitték, lassan komolyan rendőr-állammá válunk…”

Jankovicot akkor tartóztatták le, mikor szokásos időpontjára ment a bevándorlási-irodába csütörtökön. „Ezt havi egyszer 10 éve megteszi, csak hogy tudják, hol van éppen” – mondta Grayson, a főnöke. „Tegnap viszont, bármilyen előzetes figyelmeztetés nélkül nem engedték hazamenni, és berakták egy kocsi hátuljába. Teljesen váratlan volt, számára is, és számunkra is.”

Amikor megkérdezték mr Graysont, hogy szerinte mi történt, amiért hirtelen elvitték az alkalmazottját, azt mondta: „A konzervatívok, azok történtek. A diszkréciónak már csak a látszatát se akarják fenntartani, és a Belügyminisztérium azt tesz, amit akar.” Jankovic ügyvédje arra kérte a bevándorlási hivatalt, egy időre napolják el a kitoloncolást, hogy legyen idejük egy rendes keresetet benyújtani. A belügyminisztérium nem kívánt nyilatkozni az ügyben.   Forrás Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után