A Ryanair még jobban gerjeszti a referendum körüli vitákat azzal, hogy az eddigi legalacsonyabb árakon juthatnak hozzá az utazók a jegyekhez pénteken, de csak akkor, ha az Egyesült Királyság az EU-ban marad.

Ryanair_Boeing_737_(EI-ENI)_departs_Bristol_Airport_23September2014_arp

Az ír légitársaság vezérigazgatója, Michael O’Leary a következőket mondta: „Ha Britannia a maradás mellett szavaz, az eddigi legjobb jegyárakat fogja a Ryanair biztosítani azoknak, akik meg szeretnék látogatni Európát.”

„Ez különösen Messrs Johnsonra, Farage-re és Gove-ra vonatkozik — azokra, akik nem tudnak olyan sokat Európáról és szükségük van arra, hogy több időt töltsenek külföldön.” — tette hozzá.

michael-o-leary-ryanair

A kizárólag a The Independentnek adott interjújában, O’Leary kijelentette: „Nem nőttünk volna ilyen nagyra Európa, az egységes piac és a szabályzás-mentesítés nélkül. Amihez Boris [Johnson] és Michael Gove vissza akarnak térni, az egy olyan Európa, ahol a British Airways 800 fontot kért egy repülőjegyért, és ezért csakis a gazdagok engedhették meg maguknak, hogy repüljenek.”

Az előző hónapban, a fővárosi rendőrség nyomozást indított a Ryanair ellen, amiért az „Brexit special” címszóval különleges ajánlatot tett a tengeren túl élő állampolgároknak. Az ajánlat értelmében, 19.99 euró/jegyért hazahívták a brit állampolgárokat, hogy azok a maradás mellett szavazzanak a referendumon.

Dominic Cummings, a Vote Leave kampány igazgatója „korruptnak” nevezte az ajánlatot, mert a légitársaság kedvezményt ajánlott az utasoknak „azzal az egyedüli céllal, hogy biztosítsák azt, hogy szavazni fognak, mégpedig az Európai Unióban való maradás mellett.”

O’Leary visszautasította az állítást, miszerint ez illegális lenne: „Pénteken már vége van a népszavazásnak. Ez nem megvesztegetés, mivel az olcsó jegyek mindazok számára elérhetőek lesznek, akik a maradásra szavaztak, és azok számára is, akik a kilépésre.”

„Meg szeretnénk mindenkit jutalmazni. Mi a maradás melletti szavazásra szólítjuk fel az embereket. Szerintünk, ha maradás nyer, a jegyek árai leesnek. A Ryanair többet fog befektetni az Egyesült Királyságban, többet fog befektetni munkahelyekbe és ez jobb lesz Britanniának általánosságban.” — tette hozzá.   Forrás: www.independent.co.uk

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára