Mikor fognak lecsökkenni az energiaszámlák Nagy-Britanniában? 1

Nagy-Britanniában otthonok tízmillióinak kell várhatóan több száz fonttal többet fizetniük a gázért és az elektromos áramért 2022 októberétől, miután nemrégiben megemelték az energiaárak felső határát.

Mikor fognak lecsökkenni az energiaszámlák Nagy-Britanniában? 3

Az Ofgem a közelmúltban megerősítette, hogy ismét 80%-kal emeli a felső határt – ami korlátozza a szolgáltatók által felszámítható díjakat – (a korábbi, áprilisi 54%-os emelkedés után), ami azt jelenti, hogy az átlagos háztartások évente körülbelül 3549 fontot fizetnek majd ősztől. Az emelkedő nagykereskedelmi energiaárak több tucat energiavállalatot tettek tönkre az év elején, és az energiaár-plafont mostantól nem évente kétszer, hanem negyedévente vizsgálják felül.

Sokan már az áremelés előtt is nehezen tudták kifizetni a számláikat, és a hírek szerint a háztartások a legutóbbi változtatás előtt már mintegy 1,3 milliárd fonttal tartoztak az energiacégeknek együttvéve. Így hát felmerül a kérdés, hogy mikor lesz ennek már vége?

Mikor kezdenek el végre csökkenni az energiaárak és velük együtt a számláink?

Íme a rossz hír – bár valószínűtlennek tűnik, hogy az árak a közeljövőben csökkenni fognak, nagyon nehéz megjósolni még azt is, hogy pontosan mikor kezdhetnek el esni. A globális energiapiac jelenlegi instabilitása, mind a világ, mind a nemzeti események következtében, szinte lehetetlenné teszi a pontos előrejelzéseket.

Arra a kérdésre, hogy mikor kezdhetnek el majd csökkenni az árak, Robert Buckley, a Cornwall Insight kapcsolatfejlesztési vezetője a Metro.co.uk-nak ezt mondta: „Ezt nagyon nehéz megválaszolni, mert az energiapiac volatilitásának egyik legjelentősebb tényezője a háború Ukrajnában, amelyre vonatkozóan természetesen nincs ütemterv ami alapján tervezni lehetne.”

„Az évtized későbbi ár-előrejelzései kissé csökkentek, de a 2021 előtti szint felett maradnak 2030-ig, és valószínűleg még azon túl is. Az ukrajnai konfliktus miatt a megújuló energiaforrások elterjedésének növekedése Európában némileg csökkentette az árakra vonatkozó előrejelzéseket.”

Az Ofgem vezérigazgatója, Jonathan Brearley is beszélt újságírókkal, és azt mondta nekik, hogy: „Nagyon-nagyon óvatos lennék, ha hosszú távú előrejelzéseket kellene megfogalmaznom arról, hogy mi fog történni… [de] fel kell készülnünk egy olyan világra, ahol ez el fog tartani egy ideig. A kormányzati támogatási csomag jelenleg segítséget nyújt, de egyértelmű, hogy az új miniszterelnöknek további lépéseket kell tennie az októberi és jövő évi áremelések hatásainak kezelése érdekében.”

A kormány jelenleg az energiapiacok megreformálásának lehetőségeit vizsgálja, és olyan lehetséges opciókat mérlegel, mint például az alacsonyabb keresletű időszakokban olcsóbb díjak felszámítása és még sok más.    Forrás

Két egyszerű trükk, amelyek segítségével akár 300 GBP-t is megtakaríthatunk az energiaszámlánkból Angliában

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után