Két egyszerű trükk, amelyek segítségével akár 300 GBP-t is megtakaríthatunk az energiaszámlánkból Angliában 1

A kazán vagy boiler egyes beállításainak módosításával akár 300 GBP-nél is többet takaríthatunk meg  az energiaszámlákból.

Két egyszerű trükk, amelyek segítségével akár 300 GBP-t is megtakaríthatunk az energiaszámlánkból Angliában 3

A mai bejelentés, miszerint az éves energiaszámlák felső határa október 1-jén 3549 fontra emelkedik, érthető módon sok Nagy-Britanniában élőt megijeszt és elgondolkoznak rajta, hogy hogyan engedhetik meg majd maguknak az ilyen drága gázt és áramot.

A brit kormány megígérte, hogy „jön a segítség”, de mivel a tory párt vezetéséért és egyben a miniszterelnökségért folytatott verseny még mindig folyamatban van, és emiatt további két hétbe vagy még többe is telhet, mire bármilyen újabb támogatás jön a rászorulók számára. Vannak azonban módok arra, hogy eközben csökkentsd a számláidat – és nem, nem az a megoldás, hogy egész télen hideg legyen a lakásban.

Körülbelül 6-8%-ot spórolhatunk meg vele a gázfelhasználásból ha a kazán alaphőmérsékletét lecsökkentjük egy kicsit – de csak akkor, ha kondenzációs kombi kazánról van szó, és nincs meleg víz tartályra csatlakoztatva.

Ez az alap hőmérséklet szabályozza, hogy milyen meleg lesz a víz, amikor elhagyja a kazánt, és a radiátorok felé veszi az irányt. Sok kondenzációs kombi kazán továbbra is a 80°C-os körüli gyári beállításon van hagyva, de a hőmérsékletnek nem kell ilyen magasnak lennie.

Valójában a 80 °C-os hőmérséklet gyakran túl nagy hőveszteséghez vezet. Ha azt észleli, hogy gőz jön ki a kivezetőcsövön, akkor valószínűleg túl magas az alaphőmérséklet – mondta a Heating Hub energiahatékonysági tanácsadója. Ez nem ugyanaz, mint lekapcsolni a termosztátot, ezért otthonának továbbra is melegnek kell lennie – előfordulhat, hogy egy kicsit így tovább tart, amíg a lakás felmelegszik.

Több mint 100 000 Octopus Energy ügyfél próbálta ki ezt a trükköt tavaly télen, és néhányan 100 GBP-t vagy annál többet is spóroltak vele. A kazán kézikönyvében mindig pontosan le van írva, hogyan kell beállítani vagy módosítani az alaphőmérsékletet.

Pénzt emellett azzal is megtakaríthat, ha kikapcsoljuk a kazán előfűtési funkcióját. Ez a beállítás biztosítja, hogy mindig legyen használatra kész meleg víz, ami azt jelenti, hogy a kazán bizonyos mennyiségű vizet folyamatosan melegen tart.

A Heating Hub munkatársa, Jo Alsop azt mondta: “Ha a kazán nincs bekapcsolva, és nem fűti a lakást, akkor is begyújt, csak azért, hogy a víz hőmérséklete meleg maradjon, még akkor is, ha valaki nincs otthon napközben, és minden bizonnyal végig fog működni éjszaka is, még akkor is, ha nincs igény a meleg vízre. Ez azt jelenti, hogy égetjük a gázt egész éjszaka, minden este, a semmiért.

Bár ennek a funkciónak a kikapcsolásával fontos megjegyezni, hogy tovább kell várni a meleg vízre, de ezzel is körülbelül 5–10%-ot takaríthat meg.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után