Miért pirosak a híres londoni emeletes buszok? 1

A híres piros emeletes busz London egyik legfőbb jelképe és szinte mindenki, aki meglátja őket, azonnal a brit fővárossal társítja a fejében. Felmerül azonban a kérdés, hogy miért pont ez a rikító vörös szín…

Miért pirosak a híres londoni emeletes buszok? 3

Mielőtt a kérdést megválaszolnánk, érdemes azt is elmondani, hogy ezek nem akármilyen vörös árnyalatú buszok. A londoni buszok egészen pontosan „Pantone 485 C” pirosak, és a festésükre ugyanazt a színt használják, mint amit a Royal Mail, a London Underground, a KitKat, a McDonald’s és természetesen a MyLondon is.

Azt gondolhatnánk, hogy mindez valami kidolgozott hatalmas terv része, vagy valami nagy pszichológiai oka van annak, hogy ezt a vörös árnyalatot választották, esetleg valami komoly összeesküvés elmélet része.

Nos, az igazság azonban az, hogy nagyon egyszerű oka van annak, hogy a londoni buszok ilyen rikító pirosak. A 20. század elején számos különböző cég volt, amelyek buszokkal rendelkeztek Londonban.

Mindegyik versengett a többivel, és különböző színeket használtak az útvonalak megkülönböztetésére. 1907-ben egy cégnek, a London General Omnibus Company nevű vállalatnak zseniális ötlete támadt.

Úgy döntöttek, hogy az egész flottát ilyen pirosra festik, ezzel autóbuszaikat kiemelik riválisaik közül, és számokat helyeztek el a busz elejére, hogy a színek helyett azokkal jelezzék az embereknek az útvonalat.

1933-ban végül az összes buszt megvásárolta a London Transport, és mindegyiket ugyanolyan árnyalatú vörösre festették. Sőt ezzel párhuzamosan ugyanezt a számozási rendszert is kiterjesztették az egész buszhálózatra.

Ezek alapján elmondhatjuk tehát, hogy egy kis egészséges verseny ilyen nagyszerű ötleteket és híres jelképeket teremthet, amelyek egyaránt a köz javát szolgálják.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után