A ruhák viselete csak mint egyéb lehetőség fog szerepelni az étterem szabályzatában, amely idén nyáron nyitja meg a kapuit a brit fővárosban.

tumblr_mycoqzPKfS1s0yaxoo1_1280

A júniusban nyitó The Bunyadi étterem arra fogja bátorítani az összes ide érkező vendéget, hogy szabaduljanak meg ruháiktól és anyaszült meztelenül élvezzék az ízlésesen tálalt gasztronómiai csodákat. Az étteremben lesz egymástól elkülönített ruhás, és meztelen szekció is. Az érkező vendégeket egy öltözőbe irányítják majd, ahol megszabadulhatnak öltözetüktől és mindenki kap egy köntöst, amit ha akarnak, magukon hagynak, ha pedig nincs mit szégyellniük, akkor akár le is vehetik.

Az elképzelés az ötlet mögött, hogy ez az étterem teljes mértékben mentes legyen a modern világ kötöttségeitől. Az étteremben a legtisztább, organikus élelmiszerekből készült ételeket lehet majd fogyasztani, feltehetően igényesen elkészítve. A ruhák mellett az elektromos berendezések is ki lesznek tiltva, így lámpafény helyett gyertyák fognak világítani, és a mobilját se nyomkodhatja senki, ugyanis azokat sem lehet majd használni.

planview

A nyitás kapcsán rengetegen poénkodnak a meztelenkedős étteremmel, kolbászokat emlegetve, és sokan felvetették azt is, mi van, ha forró ételt eszel és az öledbe pottyan valami. Hát… érdemes lesz vigyázni!

Rengetegféle hús lesz az étlapon. Ősemberek módjára lehet majd nyílt tűzön grillezett steak-eket zabálni és kézzel készült agyagedényekben tálalják majd az elkészült finomságokat. Az evőeszközeink ehetőek lesznek, és a gyertyafénnyel megvilágított kis szobákban és kis termekben az asztalok bambusz és egyéb, vesszőből font elválasztókkal lesznek elszeparálva.

lvnaked21n

A hely London belvárosában fog nyílni, méghozzá alig két hónap múlva júniusban. Helyet előre lehet foglalni, de már most 9000 ember regisztrálta magát, hogy szeretne asztalt, tehát érdemes sietni, ha nem akarunk 1 évet várni hogy sorra kerüljünk. Néhány tervrajz is napvilágot látott, ami ad némi támpontot, hogy miként képzeljük el a helyet, de egyelőre többet nem árultak el. Még az étterem pontos helyszíne is meglepetés lesz.

„Mi abban hiszünk, hogy az embereknek meg kell adni a lehetőséget, hogy a létező „legtisztábban” élvezhessék az estét és az ételt: nincsenek vegyszerek, sem mű és giccses színek, nincs elektromos áram, sem gáz, se okostelefonok, és még ruhákra sincs szükség, ha ez a vendégek óhaja. A cél a teljes felszabadulás.” – mesélte Seb Lyall, az étterem koncepciójának megálmodója.       Forrás: http://www.standard.co.uk/

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára