45 dolog, amit tutira nem gondoltál volna az angol királynőről 1

Erzsébet 1952. február 6. óta Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyságának, valamint a nemzetközösségi királyságoknak az uralkodója, az anglikán egyház feje. Ő a leghosszabb ideje trónon lévő brit uralkodó. A legtovább hatalmon lévő uralkodók listáján jelenleg ő a 45. helyet foglalja el.

streetpartyqueen2004b

Erzsébet királynő uralkodása alatt sok történelmi változás ment végbe a világban — a II. világháború, váltás a birodalomból nemzetközösségbe, technológiai fejlődések, mint például az internet stb. Őfelsége 90. születésnapja idén volt és ennek alkalmából alkalmából összegyűjtöttünk néhány érdekes és nem általános információt Európa leghíresebb jelenkori uralkodójáról.

Na szóval:

Két születésnapja van. A tényleges születésnapját április 21-én ünnepli, az állami szülinapja pedig június második szombatja (ebben az évben, június 11.).

április 21-én délután két óra negyven perckor született anyai nagyapja londoni házában (17 Bruton Street, Mayfair).

A királynő ereiben magyar vér is csörgedezik, egyik ükanyja, Rhédey Klaudia volt. Apai nagyanyjának (Teck Máriának) apai nagyanyja volt Rhédey Klaudia erdélyi grófnő.

A férje, Fülöp herceg a 3. unokatestvére is egyben.

A 80. születésnapját a tömeggel ünnepelte az utcákon.

Eredetileg a 3. volt az uralkodók sorában, és soha nem gondolták volna, hogy egyszer királynő lesz. Az ő ideje 1936-ban jött el, amikor a nagybátyja, VIII. Eduárd lemondott, hogy feleségül vehesse az amerikai szerelmét (aki elvált nő volt).

Az uralkodása alatt 12 miniszterelnök került megválasztásra. Köztük volt Winston Churchill, Sir Anthony Eden, Margaret Thatcher, Tony Blair, Gordon Brown, David Cameron stb.

Nagy családja van: 4 gyerek, 8 unoka (eddig) és 5 dédunoka.

A Brit Monarchiának saját Facebook oldala van. Azonban, nem szabad megböknünk Őfelségét.

Az összes delfin, bálna és tokhal, amely 3 mérföldre van a UK partjaitól, a királynő tulajdona.

Első rádióbeszéde 1940-ben volt, amelyben a városokból evakuált gyerekeknek üzent.

A királynő színésznőnek készült. A hugával, Margarettel együtt számos pantomimben játszottak. Ő volt Florizel herceg a Hamupipőkében, 1941-ben. A színdarab bevételeiből a katonáknak vettek ruhákat.

Nagy Ali G rajongó. William herceg szerint, a sztár mindig nevetésre serkenti.

A királynő az első emailjét 1976-ban küldte egy katonai támaszponton.

Kislányként Lilibetnek nevezték a családban.

Amikor 1960-ban életet adott Andrew hercegnek, ő volt az első uralkodő, akinek gyereke született 1957 óta, amikor Viktória királynő Beatrice hercegnő érkezését ünnepelte.

A királynő eddig 117 országot látogatott meg, és 1,032,513 mérföldet utazott.

A pub imádók örülhetnek a most következő hírnek, ugyanis, a királynő 90. születésnapján tovább maradhatnak nyitva a pubok. Június 10-én és 11-én hajnali egy óráig lesznek nyitva a kocsmák.

Erzsébet királynő az első tweetjét 2014-ben küldte, és ma már 2.15 millió követője van.

Imádja a lovakat. Az első póniját V. György királytól kapta 4 éves korában. Minden évben részt vesz az Epsom-i Derbyn, és az Ascot-i Summer Race Meetingen. Több nyertes lova van.

Őfelsége több mint 710,000 köszöntő üzenetet küldött a gyémántlakodalmukat ünneplő pároknak a birodalom területén.

1945-ben tanult meg vezetni, amikor beosztottként csatlakozott a területi kisegítő szolgálathoz.

Az eddigi élete során 139 hivatalos portrénak ült modellt.

Imádja a kutyákat. Az uralkodása alatt több mint 30 corgija volt. Az első corgiját, Susant, a 18. születésnapjára kapta, ami még a nászútjára is elkísérte.

Mindegyik kutyája személyre szabott vacsorát kap, és az kap először enni, amelyik a legidősebb. Olyanokat esznek, mint steak, csirkemell házilag készített szósszal, nyúlhús, amit általában William lő, vagy Harry, desszertnek pedig scones-t ehetnek, amit ez edényeikbe morzsolva kapnak meg.

A királynő Britannia leghosszabb ideig trónoló uralkodója, aki immáron 64 éve és 2 hónapja irányítja az országát. Rajta kívül, csak 5 uralkodó uralkodott 50 évig, vagy egy kicsivel tovább: Viktória (63 évig), III. György (59 évig), III. Henry (56 évig), III. Eduárd (50 évig) és I., ill. VI. János (58 évig).

Az ő koronázása volt a legelső, amit tévé közvetített.

1992 nem volt jó év a számára. Tűz tört ki a Windsor Palotában, és három gyerekének ment tönkre a házassága — Károly hercegé, András hercegé és Anna hercegnőé. Ez volt a királynő megnevezése szerint az ő „annus horribilis-e”, vagyis szörnyű éve.

A Temzén úszkáló összes fiatal hattyú az ő tulajdona, amikről a hattyú gondnok gondoskodik.

Azért választották neki az egyszínű ruha stílust, hogy kiemelkedjen a tömegből.

Őfelsége 626 egyesületnek, jótékonysági szervezetnek és katonai ezrednek a védnöke.

Folyékonyan beszél franciául.

A királynő ruhatárának eddigi legnagyobb kiállítása április 21-én nyílik a Palace of Holysoodhouse-ban.

Őfelségét minden nap értesítik arról, hogy mi folyik a Nemzetközösség országaiban.

Ő a 40. uralkodó 1066 óta, amikor Hódító Vilmos megszerezte a koronát.

Ő az első brit uralkodó, aki megünnepelhette a gyémántlakodalmát (60 év), 2007. november 20-án.

Kuponokat használt arra, hogy megvegye az esküvői ruhájához szükséges anyagokat, az abban az időben érvényben lévő jegyrendszer miatt.

Rengeteg állatot kapott ajándékba az elmúlt évek során, köztük óriásteknőst a Seychelles szigetekről, egy Jumbo nevű bika elefántot, két fekete hódot, jaguárt és néhány lajhárt.

A királynő teljes neve Elizabeth Aalexandra Mary Windsor.

1952 óta több mint 3,500 törvényhez adott királyi hozzájárulást.

Kiváló úszó volt és 13 évesen megnyerte a Londoni Fürdőklub bajnokságát.

Imádja a skót táncot.

1939-ben először utazott a londoni metrón.

A királynő ékszergyűjteményét gazdagítja a világ legnagyobb rózsaszín gyémántja.

Az uralkodása alatt az ország népessége az 1926-ban mért 45.2 millióról 65.1 millióra nőtt, Londoné pedig 7.5 millióról 8.6 millióra. Forrás: www.standard.co.uk Hirdetőinknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után