Merényletet próbáltak meg elkövetni Putyin ellen - nagy a vita arról, ki állhat mögötte 1

Oroszország azzal vádolta meg Ukrajnát, hogy megkísérelte meggyilkolni Vlagyimir Putyin orosz elnököt. A történtekkel kapcsolatban több különböző álláspont is van.

Merényletet próbáltak meg elkövetni Putyin ellen - nagy a vita arról, ki állhat mögötte 3

Az orosz közösségi médiában keringő felvételeken azt lehet látni, ahogy Moszkva legvédettebb területe, a Kreml palota mögött füst száll fel, miután egy drónnak látszó eszköz megsemmisül. Az állami RIA hírügynökség szerint a Kreml kijelentette, hogy ezt “egy előre kitervelt terrorista akciónak” tekinti, és fenntartja magának a jogot a megtorlásra.

Állítólag két drón támadta meg Putyin rezidenciáját a Kreml területén, de az orosz védelmi rendszer leszedte őket. Az elnök nem sérült meg, a Kreml épületeiben sem keletkezett anyagi kár – hangsúlyozták az incidens után. Korábban már hangzottak el figyelmeztetések egy lehetséges „megrendezett akcióval” kapcsolatban, hogy az oroszok ürügyet találjanak az invázió fokozására.

Merényletet próbáltak meg elkövetni Putyin ellen - nagy a vita arról, ki állhat mögötte 4

Michael Horowitz geopolitikai és biztonsági elemző, aki megosztotta a felvételt a Twitteren, hozzátette: „Hogy mindenki számára egyértelmű legyen, ez egyáltalán nem úgy néz ki, mint egy merénylet kísérlet. Ez úgy tűnik, hogy Ukrajna (feltételezve, hogy Ukrajna volt) megpróbálja áthozni a háborút Oroszországba, szimbolikus célpontok eltalálásával.”

A Kreml közölte, hogy az orosz katonai és biztonsági erők megsemmisítették a drónokat, mielőtt lecsaphattak volna, és senki sem sérült meg. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tagadta, hogy bármi szerepet játszott volna a támadásban, és azt mondta: „Nem támadjuk Putyint vagy Moszkvát. A mi területünkön harcolunk. A falvainkat és városainkat védjük.”

Mikhailo Podoljak, az ukrán elnöki tanácsadó tagadta, hogy bármi köze lenne Ukrajnának a Kreml elleni dróntámadásokhoz. Hozzátette, hogy ez csak ürügy Oroszország számára, hogy „az ukrán városok, a polgári lakosság és az infrastrukturális létesítmények elleni hatalmas csapásokat igazoljon vele” a következő napokban.

Amerikai források szerint a Pentagon és a titkosszolgálat tisztviselői vizsgálják az állítólagos támadást. Az orosz háborúpárti elemzők is megdöbbenésüknek adtak hangot amiatt, hogy a drónok áthatolhatnak a Kreml, az ország legszentebb erődítményének védelmén.

Az ukrán erők mindeközben ellentámadásra készülnek a keleti megszállt területek felszabadítására.

Nem sokkal az állítólagos támadásról szóló hírek megjelenése előtt egyébként Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester betiltotta a drónok használatát az orosz fővárosban, a hatóságok által indított drónok kivételével. Nem indokolta a tilalom bevezetését, csak annyit mondott, hogy megakadályozza a „rendvédelmi szervek munkáját akadályozó drónok illegális használatát”.

Egy amerikai székhelyű agytröszt szerint nyilvánvalóan Oroszország mért dróncsapást a Kremlre, hogy a háborút „hazahozza” és eladhatóbbá tegye a hazai közönségnek. Számos dolog arra utal, hogy a Kreml elleni május 3-i dróntámadást Oroszország belsőleg hajtotta végre és céltudatosan rendezte meg – közölte az Institute for the Study of War.

Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök azzal vádolta meg Ukrajnát, hogy ő áll a moszkvai Kreml elleni szerdai dróntámadás mögött. Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetője kijelentette, hogy a támadás „nem hagy más lehetőséget, mint Zelenszkij és klikkjének fizikai megsemmisítését”… Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után