Mennyit keresnek az angliai magyarok, mennyi az átlagfizetésük és hogyan állnak más nemzetiségűekhez képest? 1

Az Egyesült Királyság számos magyar bevándorlót vonz, akik jobb életkörülményekre és munkalehetőségekre vágynak. De mennyit is keresnek valójában az angliai magyarok az Egyesült Királyságban? Mi az átlagfizetésük, és hogyan viszonyul ez más nemzetek fizetéseihez? Az alábbiakban kicsit boncolgatjuk ezeket a témaköröket.

Mennyit keresnek az angliai magyarok, mennyi az átlagfizetésük és hogyan állnak más nemzetiségűekhez képest? 3

Átlagfizetés a magyarok körében

Az Egyesült Királyságban élő magyarok átlagfizetése számos tényezőtől függ, beleértve a munkakört, a tapasztalatot, a végzettséget és a munkahely földrajzi elhelyezkedését. Azonban általánosságban elmondható, hogy a magyar munkavállalók többsége a következő szektorokban talál munkát: vendéglátás, egészségügy, építőipar, logisztika és információs technológia.

Az átlagos magyar munkavállaló az Egyesült Királyságban éves szinten körülbelül 22,000 és 30,000 font közötti összeget keres. Természetesen ez az összeg jelentősen eltérhet attól függően, hogy valaki milyen szektorban dolgozik és milyen pozícióban van. Például az IT-szektorban dolgozók jóval magasabb fizetésre számíthatnak, míg a vendéglátóiparban dolgozók általában az alsóbb fizetési kategóriába esnek.

Hogyan állnak más nemzetekhez képest?

A magyar munkavállalók fizetése az Egyesült Királyságban összehasonlítva más nemzetek fizetéseivel változó képet mutat. Az európai uniós munkavállalók átlagosan hasonló fizetési szinteken mozognak, azonban bizonyos nemzetek előnyösebb helyzetben lehetnek az iparáguk vagy a munkakörük specifikus kereslete miatt.

A lengyel munkavállalók, akik szintén jelentős számban vannak jelen az Egyesült Királyságban, hasonló átlagfizetést érnek el, mint a magyarok. Azonban a nyugat-európai országokból, mint például Németországból és Franciaországból érkező munkavállalók gyakran magasabb fizetéseket kapnak, mivel több esetben magasabb képzettséggel és szakmai tapasztalattal rendelkeznek.

Szakmai előmenetel és lehetőségek

A magyar munkavállalók számára az Egyesült Királyságban számos lehetőség kínálkozik a szakmai előmenetelre és a fizetésük növelésére. Az angol nyelvtudás fejlesztése és a helyi szakmai képzések elvégzése jelentősen javíthatja az előrelépési esélyeket. Továbbá, a magyarok gyakran elismertek szorgalmuk és megbízhatóságuk miatt, ami előnyt jelenthet a munkaerőpiacon.

Kihívások és különbségek

Noha az Egyesült Királyság számos lehetőséget kínál a magyar munkavállalóknak, kihívásokkal is szembe kell nézniük. A Brexit után megváltozott bevándorlási szabályok miatt a munkavállalási engedélyek megszerzése bonyolultabbá vált, ami befolyásolhatja a magyar munkavállalók számát és munkalehetőségeit.

Emellett az Egyesült Királyságban a megélhetési költségek is jelentősen magasabbak lehetnek, mint Magyarországon, különösen a nagyvárosokban, mint például Londonban. Ezért a fizetések nagyobb részét kell lakhatásra és mindennapi kiadásokra fordítani.

Összegzés

Összességében a magyar munkavállalók az Egyesült Királyságban általában jól keresnek, és számos lehetőségük van szakmai előrelépésre. Az átlagfizetésük versenyképes más EU-s nemzetekhez képest, de a megélhetési költségek miatt okosan kell gazdálkodniuk a jövedelmükkel. A megfelelő nyelvtudás és szakmai képzés segíthet a magasabb fizetések és jobb munkakörülmények elérésében, ami hosszú távon jelentős előnyt jelenthet az Egyesült Királyságban élő magyarok számára.

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után