Mennyit kell keresned óránként, hogy saját házat vehess Nagy-Britannia különböző részein 1

Elgondolkodtál már azon, hogy mennyit kellene keresned óránként akkor, ha házat akarnál venni Angliában? Hagyd a számolgatást, segítünk megtalálni a legolcsóbb irányítószámokat!

Mennyit kell keresned óránként, hogy saját házat vehess Nagy-Britannia különböző részein 3

A middlesbrough-i TS2 irányítószám alatt lévő házak a legmegfizethetőbbek jelenleg Angliában, a legdrágábbak pedig a londoni SW7 körzetben találhatóak. Csupán óránként 2,15 fontot kellene keresnie annak, aki Teesside városkájában venne házat akár hitelre is, viszont ha a londoni South Kensingtont néztük ki magunknak, oda már 186,66 font jövedelem kellene óránként. Az ingatlanpiaci árakat a web-blinds.co.uk vizsgálta meg, Nagy-Britannia mind a 2643 irányítószámára lebontva.

A kalkuláció alapja az adott területen jellemző átlagos ingatlanár, egy 20%-os önerőből fizetett rész, majd a fennmaradó összegre egy 2,63% kamatozású jelzáloghitel, amely 25 évre szól. A 10 legmegfizethetőbb terület közül ezek alapján 4 Északkelet-Angliában van, három pedig Wales déli részén.

Nem meglepő módon a tíz legdrágább kerület mind London nyugati és délnyugati felén található. Az aranyérmes az SW7 lett, utána jön a W8 (Kensington nagy része), majd az SW3, amely Chelsea és Knightsbridge egyes részeit jelenti. Ezeken a helyeken a fenti feltételek mellett is óránként 180 – 170 font körül kellene keresni.

Mennyit kell keresned óránként, hogy saját házat vehess Nagy-Britannia különböző részein 4

A weboldal kicsit kevésbé leszűkítve is megnézte az adatokat, így a legolcsóbb és legdrágább városokról is kapunk képet. A legmegfizethetőbbek listáján itt is dominál dél-Wales, a 10 városból 7 ott található. Ezzel ellentétben a 10 legdrágább hely mindegyike London 50 mérföldes körzetében található. A lista élén Virginia Water külváros áll, ide óránként 85 fontos jövedelem kell a házvásárláshoz. A dobogóra felfért még ezen kívül Cobham és Beaconsfield is.

A statisztikai hivatal adatai szerint egy átlagos férfi Angliában 13,6 fontot keres óránként az adók levonása előtt, egy átlagos nő pedig 12,24 fontot. Így nekik naponta körülbelül 50 órát kellene dolgozni ahhoz, hogy Virginia Waterben éljenek – ami valljuk meg, elég problémásan hozható össze.

Mennyit kell keresned óránként, hogy saját házat vehess Nagy-Britannia különböző részein 5

A kutatás eredményei megint csak megerősítették, hogy mennyire nagy a szakadék az ország északi és déli része között. Az északkeleti régió nem érte még el egyedül a pénzügyi válság előtti szintjét, 6%-kal vannak a 2007-es szint alatt. Itt átlagosan 130,000 fontba kerül egy ház, ami 2,5%-kal több mint tavaly. Londonban ennek majdnem a háromszorosába kerül egy átlagos otthon, 482 ezer fontba.

Mennyit kell keresned óránként, hogy saját házat vehess Nagy-Britannia különböző részein 6

Ráadásul az átlagos ingatlanárak tavaly mintegy 10 000 fonttal nőttek, ami 4,9% emelkedést jelent. Ezzel párhuzamosan a fizetések csupán 2,6%-kal növekedtek. A szakértők szerint emiatt az ingatlanpiac hamarosan jelentős krízissel nézhet szembe.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után