Menekülnek a magyarok: melyik EU tagállamból akarnak a legtöbben külföldre költözni 1

Meglepő, de lehet, hogy sokan azt fogják mondani rá, hogy „tök egyértelmű”, azonban mindenképpen érdekes statisztikai adat látott napvilágot nemrégiben, ami Angliát, Magyarországot, és a többi EU tagállamot egyaránt érinti, és kicsit talán a maga egyszerűségében minősíti is.

passport

Miután júniusban Nagy-Britannia megszavazta, hogy nem szeretne tovább az EU-ban maradni, kétségkívül sok emberben (legyen az brit, vagy más országból ide települt személy, mint pl. mi angliai magyarok) felmerült, hogy lelép, és más országban folytatja az életét. Kicsit talán egy pillanatra, sokan úgy érezték magukat, mint ahogy otthon, Magyarországon nagyon sokan az elmúlt évtizedben.

Pont az elköltözés témájával kapcsolatban készült nemrég egy igen érdekes felmérés. A brit fiatalok ugyanis hirtelen a Brexit miatt rengetegen vették komolyan fontolóra, hogy máshová települnek, és a számuk, mint kiderült sokszorosára emelkedett. Az Intrum Justita kíváncsiságból készített egy hosszabb tanulmányt, amelynek részeként arra is kíváncsiak voltak, hogy az egyes EU tagállamok fiatal generációja, mennyire fontolgatja, hogy más országba költözik és elhagyja szülőföldjét. Így össze lehet hasonlítani, hogy a brit fiatalok hirtelen nagy távozási kedve hogyan viszonyul a többiekéhez.

newstatista

Az eredmény nekünk, magyaroknak különösen érdekes, és valamelyest alátámasztja azt, ami nagyon érződik is az utóbbi években, ugyanis a lista élén Magyarország végzett. A kutatás a 18 és 24 év közötti fiatalokhoz intézte a kérdést, hogy kik azok, akik komolyan tervezgetik, hogy máshova költöznének. A magyarok ebben a statisztikában minden más tagállamot felülmúltak, ugyanis a megkérdezettek 46%-a nyilatkozta azt, hogy tervezi a költözést, ez majdhogynem az emberek fele.

Mögöttünk az olaszok (44%) és a görögök (43%) végeztek, míg a britek hatodikok lettek a sorban 29%-kal. A britek esetében ez a szám igen nagyot nőtt, ugyanis 2015-ben még csak 13% tervezett máshova áttelepülni. Ez nem is csoda egyébként, mivel a fiatalok 71%-a szavazott arra a népszavazáson, hogy maradna az EU-ban, míg 65 év felettieknek csak a 30%-a szavazott a maradásra. A részletes tanulmányt is átnézhetitek itt.

Az is kiderült, hogy miért, és hova mennek a magyarok…

hova-koltoznek-a-magyarok

A közvéleménykutatás arra is fényt derített, hogy az egyes országok fiataljainál mi a leggyakoribb indok a költözésre, és hogy hová mennének a legtöbben. A magyarok esetében 30% mondta azt, hogy az otthoni anyagi helyzete miatt tervezi az elköltözést. A hova kérdésre, pedig ahogy azt sejteni lehet Nagy-Britannia is előkelő helyen végzett, ugyanis 25% Ausztriát, 19% Németországot és 16% pedig a szigetországot jelölte meg elsődleges célálommásként.

Még szerencse, hogy ezeket a fiatalokat semmi nem gátolja abban, hogy kedvükre költözgessenek… Magán a probléma forrásán, vagyis a pénzen kívül.       HuNglia Facebook csoport Forrás: Indy100  Hirdetőinknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után