Megvan az új brit miniszterelnök választás első fordulójának eredménye 1

Penny Mordaunt az új favorit, aki a következő tory-vezér és miniszterelnök lehet, miután a párt képviselői és tagjai között megdöbbentően megugrott a támogatottsága, ami miatt riválisai egy része ki is esett a versenyből, vagy sokkal esélytelenebbé vált.

Megvan az új brit miniszterelnök választás első fordulójának eredménye 3

A kevéssé ismert egykori védelmi minisztert Rishi Sunak legyőzte ugyan az első szavazáson – 88 szavazattal 67 ellenében –, de a versenyben úgy tűnik, hogy a lendület egyre inkább Mordaunt javára billenni látszik. Mrs. Mordaunt a második helyre ugrott Liz Trusst megelőzve a szerdai második szavazás előtt, és egyre többen pártfogolják a konzervatív párt berkein belül.

Steve Baker, a befolyásos volt Brexit-miniszter „lúzernek” bélyegezte Mr. Sunakot az egyre kiélezettebb verseny közepette, és azt nyilatkozta, abban az egyben biztos, hogy „Rishi nem lesz miniszterelnök”.

Az egyik, a volt pénzügyminiszterhez közel álló forrás elismerte az eredmények nyomán, hogy „nyilvánvalóan kemény csata folyik”, – míg egy másik szövetséges azt hangoztatta, hogy „jól szerepelt” –, de hivatalos válasz nem érkezett. Ms Mordaunt most a fogadóirodáknál a legnagyobb esélyes – és ráadásul megkapta Mike Penning, a Tory párt alelnökének támogatását is, aki lemondott posztjáról, hogy őt támogassa.

A szavazást követően azonnal elkezdődött a harc és a lobbizás, hogy a versenyben maradtak megpróbálják megszerezni a legyőzött versenyzők szavazatait.

Jeremy Hunt, a legutóbbi választásokon legyőzött 2019-es vezetőjelölt és Nadhim Zahawi pénzügyminiszter egyaránt kiesett a versenyből így hat jelölt maradt a csütörtöki második szavazásra.

Sokáig rengetegen azt várták, hogy Sunak toronymagasan nyeri majd a szavazást a tory parlamenti képviselők között, de az eredmények felolvasásakor kiderült, hogy az előnye egyáltalán nem olyan nagy, mint ahogy azt sokan gondolták. A többi esélyes Kemi Badenoch (40 szavazat) és Suella Braverman (32 szavazat) valamint Tom Tugendhat (37 szavazat).

De azért az valószínűsíthető, hogy mindhármuknak kevés esélyük van a végső győzelemre, de még a végső két jelölt közé bejutni is, akik valószínűleg a Sunak és Mordaunt vagy a Sunak és Truss lesznek majd.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után