Figyelem! Vörös színű hőségriadó Anglia egy hatalmas részén: 4-es szintűre emelték az életre is veszélyes időjárási körülményekre vonatkozó figyelmeztetést 1

A meteorológiai intézet nagyon ritka piros figyelmeztetést adott ki Anglia számos részére, ami azt jelenti, hogy a szélsőséges időjárás „súlyos vagy életveszélyes” körülményekhez vezethet. Ez azt jelenti, hogy hétfőn, majd kedden is „kivételes, talán országos rekordot döntő hőmérséklet” várható.

Figyelem! Vörös színű hőségriadó Anglia egy hatalmas részén: 4-es szintűre emelték az életre is veszélyes időjárási körülményekre vonatkozó figyelmeztetést 3

Grahame Madge, a Met Office szóvivője a következőket mondta: „Most adtunk ki vörös figyelmeztetést a rendkívüli hőség miatt hétfőre és keddre, ami az első ilyen figyelmeztetés. A figyelmeztetés jelenleg a Londontól Manchesterig, majd a Vale of York-ig húzódó területre vonatkozik.”

„Ez egy nagyon súlyos helyzet.” – tette hozzá. A Met Office hozzátette, hogy a szélsőséges hőség „valószínűleg széles körben érinti majd az embereket és az infrastruktúrát”. Nagy a kockázata a hőérzékeny rendszerek és berendezések meghibásodásának is, ami helyi áramkimaradáshoz és más alapvető szolgáltatások, például víz- vagy mobiltelefon-szolgáltatások meghibásodásához vezethet.

A jövő hét elején tehát akár 40°C-ot is meghaladó hőmérséklettel nézhetnek szembe a Nagy-Britannia egyes területein lakók. A becslések szerint nagyjából 50% esély van arra, hogy a hőmérséklet eléri és meghaladja a 40°C-ot.

Az előrejelzések szerint durván80 százalék az esélye annak, hogy az Egyesült Királyságban 2019-ben Cambridge-ben felállított 38,7 °C-os rekordhőmérséklet megdől a jövő hét elején. A jelenlegi kánikula kedden tetőzik.

A szolgálatokra nehezedő várható nyomásra való felkészülés érdekében a kormány azt tanácsolta, hogy a 999-es számot csak vészhelyzetben szabad használni, amíg a vörös színű időjárási figyelmeztetés érvényben van. Az embereknek a 111-től kell tanácsot kérniük minden nem sürgős esetben.

A Met Office arra is figyelmeztetett, hogy a járművezetők késésekre, fennakadásokra számíthatnak és a vasúti és légi közlekedésben is hasonló helyzetre lehet majd számítani.

A vonattal utazókat a szélsőséges időjárási körülmények miatti jelentős fennakadásokra figyelmeztették a vasútvonalakon, mindeközben a miniszterek elmondása szerint az NHS már felkészült arra, hogy a kánikula miatt nagyon meg fog ugrani a kórházi ellátásra szorulók száma.

Madge hozzátette, hogy a jövő heti hőhullám „történelmi” jelentőségű lehet. „Ha elérjük a 40°C-ot, az egy nagyon ikonikus pillanat lesz, és azt mutatja, hogy a klímaváltozás ár a mi ajtónkon is kopogtat.” – mondta.

A 4-es szintű figyelmeztetés nemzeti vészhelyzetet jelent az Egyesült Királyságban.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után