Megvan az első hőhullám pontos dátuma, ami napokon belül eléri Nagy-Britanniát – Londonban és környékén közel 30C lesz 1

Végre megérkezik az „igazi nyári meleg idő” Nagy-Britanniába, és már azt is tudjuk, hogy pontosan mikor éri el az első hőhullám a szigetországot, közel 30C-os hőmérsékleteket hozva az ország egyes területeire.

Megvan az első hőhullám pontos dátuma, ami napokon belül eléri Nagy-Britanniát – Londonban és környékén közel 30C lesz 3

A sok esős, szeles, hűvös idő után végre örülhetünk, bár valószínűleg sokan már majdnem letettek róla, hogy idén nyáron élvezhetjük majd a szikrázó napsütést és a 30C körüli hőmérsékleteket. A brit meteorológiai intézet előrejelzése szerint a hétvége kevésbé nyárias kezdetét követően vasárnaptól forró és párás idő lesz majd a jellemző az ország egy jelentős részén.

Londonban és a környező délkeleti területeken egészen 29°C-ig emelkedik majd a hőmérséklet, míg Anglia egy igen nagy részén akár 27°C is lehet. És, hogy mikor? Nos, az időjósok szerint az ország nagy részén hétfőtől szerdáig (június 24-26) lesz a legmelegebb.

De ne essen kétségbe az sem, aki az Egyesült Királyság más területein tartózkodik, például Cornwallban, Walesben, Skóciában vagy épp Észak-Írországban – ugyanis ezeken a területeken is igen kellemes 22-24°C közötti napi csúcshőmérsékletek várhatók.

Megvan az első hőhullám pontos dátuma, ami napokon belül eléri Nagy-Britanniát – Londonban és környékén közel 30C lesz 4

A Met Office időjósai szerint Közép- és Dél-Anglia egyes részein egészen szerdáig szinte állandó napsütés lesz és nagy az esély rá, hogy az időjárási körülmények megfelelnek majd a hőhullám kritériumainak, ami örvendetes hír lehet sok millió ember számára, akik már úgy várták, hogy beköszöntsön végre a nyár.

“Vasárnaptól kezdődően a jövő hét első felében meglehetősen kellemes időjárási körülmények várhatók.” – mondta Dan Rudman, a Met Office egyik vezető meteorológusa. „Az Egyesült Királyság nagy részén ez a hőmérséklet emelkedésével jár majd, és a napi csúcs sok helyen eléri és meghaladja majd a 25°C-ot.”

„Egyes középső és déli területeken a hőmérséklet valószínűleg megközelíti és el is érheti a hőhullám kritériumát. A hőhullámhoz három egymást követő napon kell elérni ezt a hőmérsékletet, és a jövő hét első felében teljességgel elképzelhető, hogy az Egyesült Királyság egyes részein ez meg fog valósulni.”

“Azonban, függetlenül attól, hogy lesz-e végül hivatalosan hőhullám vagy sem, az Egyesült Királyság egy igen nagy részén az eddigi legmagasabb hőmérsékletek várhatók ebben az évben.”

A potenciális hőhullám érkezése arra késztette az RNLI-t, hogy figyelmeztetést adjon ki a strandra készülő embereknek, hogy vigyázzanak magukra, amikor a nagy melegből a hideg vízben csobbannak egyet.

A több napon át tartó forróság azonban valószínűleg hirtelen ér majd véget, ugyanis a hét közepén heves esőzések és zivatarok várhatók. A Met Office szóvivője a következőket nyilatkozta: „Bár a hőmérséklet szerdán elérheti a csúcspontját, úgy tűnik, hogy kedd estétől fokozatosan változékonyabb idő váltja majd a napsütéses nyári meleget. Ebből fakadólag helyenként heves záporok vagy zivatarok is előfordulhatnak, a legtartósabb esőzésekre pedig nyugaton és délnyugaton lehet majd számítani.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után