Kalapáccsal próbálta meg megölni alvó iskolatársait majd egy tanárt egy iskolás fiú Angliában 1

Gyilkossági kísérlet elkövetésében bűnösnek találtak egy iskolás fiút, aki egy kalapáccsal két másik diákra támadt rá miközben aludtak, majd ezt követően egy tanárra.

Kalapáccsal próbálta meg megölni alvó iskolatársait majd egy tanárt egy iskolás fiú Angliában 3

A 16 éves fiatal, akinek a nevét jogi okokból nem hozták még nyilvánosságra tavaly júniusban követte el a vad támadást a devoni tivertoni Blundell iskolában. Ma bűnösnek találták az Exeteri koronabíróságon. A két hónapig tartó tárgyalás során kiderült, hogy a fiú – aki csak egy boxert viselt a támadás során – állítólag „egy küldetést próbált végrehajtani”, és abban a hitben volt, hogy egy zombiapokalipszist kell túlélnie, ezért kezdett el rátámadni a diáktársaira.

Beismerte, hogy megtámadott két fiút és Henry Roffe-Silvestert, az egyik tanárt, de azt állította, hogy akkoriban alva járt, vagyis nem volt magánál és emiatt nem lehet bűnösnek találni gyilkossági kísérlet vádjában. A bíróságon elhangzottak alapján a tinédzser három kalapáccsal fegyverkezett fel, és megvárta, amíg a két fiú elalszik, és ekkor támadta meg őket.

Mind a két tanuló a saját ágyában aludt az iskola egyik kollégiumában, amikor a vádlott 2023. június 9-én nem sokkal hajnali 1 óra előtt megtámadta őket. Mr. Roffe-Silvester, aki ekkor már a saját szobájában aludt, a zajokra felébredt, és elindult kideríteni, hogy mi történt.

Amikor belépett a hálószobába, csak egy sötét alakot látott a szobában állni, aki ekkor feléje fordult, és kalapáccsal hatszor is fejbe ütötte. Egy másik diák hallotta, amint Mr. Roffe-Silvester kiabált és káromkodott, miközben kimenekült a hálószobából, majd tárcsázta a 999-et.

A két fiút néhány perccel később fedezték fel az ágyukban fekve. Mindketten koponyatörést szenvedtek, valamint megsérült több bordájuk, a lépük, kilyukadt az egyikük tüdeje és mind a kettőjüknek belső vérzése volt.

Kalapáccsal próbálta meg megölni alvó iskolatársait majd egy tanárt egy iskolás fiú Angliában 4

A félelmetes támadást követően mindketten együtt kell, hogy éljenek a támadás „hosszú távú következményeivel”, de nem emlékeznek semmire az incidensből. Mintegy 40 órás tanácskozás után az esküdtszék három rendbeli gyilkossági kísérletben találta bűnösnek a szóban forgó tanulót.

A per során a vádat vezető James Dawes azt mondta: „A nyomozás során napvilágot látott, hogy a vádlott megszállottja volt az egyik fiúnak, a kalapácsok fegyverként való használatának, valamint a gyilkolásnak és gyilkosoknak, illetve a gyerekek meggyilkolásának. Megvolt az indítéka, ami miatt ilyesmit tervezett, előre átgondolta, és ébren volt. Egészen a támadás előtti pillanatokig az iPadjét használta.”

A védelem arra hivatkozik, hogy a fiatal fiú alvajáró, és nem volt magánál, amikor a támadások történtek. A fiú azt mondta az esküdteknek, hogy emlékezett, hogy a támadás előtt elaludt, majd egyszer csak már azt látta, hogy a kollégiumban minden csupa vér.

„Tudtam, hogy valami nagyon rossz dolog történt, és mindeközben mindenki engem nézett” – mondta. “Nem emlékeztem rá, hogy bármit is csináltam volna, így az egyetlen racionális dolog, amire gondoltam, az az volt, hogy alva jártam.”

Elmondása szerint a két kalapácsot azért tartotta az ágya mellett, hogy „meg tudja védeni magát” egy „zombiapokalipszis esetén”. A fiú hozzátette: „Rettenetesen sajnálom mindhárom személyt azért, amit velük tettem.”  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után