Letartóztattak egy férfit gyilkosság gyanújával, miután emberi maradványokat találtak nála a Gordon Semple eltűnt rendőrtiszt után való nyomozás során.

police1a

A maradványokat egy Southwark-i ingatlanban fedezték fel, amely néhány mérföldre van attól a helytől, ahol az áldozatot utoljára látták hat napja, néhány órával azután, hogy a Shard felhőkarcoló Shangri-La nevű hotelében találkozott valakivel. A 49 éves férfit a helyszínen tartóztatták le gyilkosság elkövetésének gyanúja miatt.

A törvényszéki csapatok folytatják a lakás átkutatását, amely egyébként, a Peabody Estate-ben található, a Southwark Street-nél. Az emberi maradványokat itt találták meg, csütörtök délután. A társasházban lakó egyik szomszéd figyelt fel az egyre erősebb, átható szagra, ami a lakásból áradt. Ekkor riasztotta a rendőrséget, hogy nézzék meg, mi lehet a baj.

missing-pc

A városi rendőrség egyik szóvivője a következőket mondta az esettel kapcsolatban: „Az emberi maradványok állapotából fakadóan időbe fog telni, mire a halál pontos okára fényt derítenek a szakemberek. Ebben a szakaszban még nem tudunk hivatalos azonosítást végezni, azonban ez egy nagyon lesújtó hír mindazok számára, akik részt vesznek Gordon keresésében. A családját speciálisan képzett szakemberek támogatják, ill. Gordon kollégái.”

„Az ingatlan egyik lakóházát nagy rendőri jelenlét részvételével zártuk le, délután egy órakor. Az épület közel van ahhoz a helyhez, ahol Semple rendőrtisztet lefilmezte az egyik CCTV kamera a Great Guildford Streeten, péntek délután három óra körül, azon a helyen, ahol őt utoljára látták. Egy találkozón vett részt a Shardban, amit éjszaka fél egykor hagyott el.” — mondta a rendőr.

police1b

A rendőrtiszt eltűnését a társa jelentette be, miután nem tért vissza a munkahelyére pénteken. A fővárosi gyilkossági osztag vette át a keresését csütörtökön. A rendőr búvárok, pénteken, a Temzében is elkezdték keresni az 59 éves antiszociális viselkedésű rendőr testét.

Az egyik rendőrségi szóvivő elmondta, hogy: „Ebben a szakaszban nagyon fontos, hogy megtaláljunk és rögzítsünk minden bizonyítékot, ami időt vesz igénybe. A nyomozás ezen szakaszában nem próbáljuk meg kitalálni, hogy mi történhetett, vagy hogy mi lehetett a lehetséges indíték. A megfelelő időben elvégezzük a boncolást, de addig nem próbáljuk meg találgatni a halál okát.”    Forrás: www.standard.co.uk

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára