Egy kifejlett, csaknem 2.5 méteres boa megszökött a gondozója otthonából Észak-Anglia területén.

kigyo

A boa az óriáskígyók csoportjába tartozik, melyek nem méreggel ölik meg áldozatukat, hanem rátekerednek, és halálos szorításban tartva megfojtják azt. Tulajdonképpen összeszorítják a tüdejét és nem hagyják, hogy levegőt vegyen, majd minden kilégzéskor tovább szorítanak a fojtáson egészen addig, amíg az áldozat már egyáltalán nem képes levegőt venni.

A 2.5 méteres kígyó péntek este tűnt el Cumbria területén gondozója otthonából Whitehaven városában. A helyi rendőrség elmondása alapján a „kis” házi kedvenc akkor lépett olajra, amikor egy kis időre a gazdája őrizetlenül hagyta az állat tisztogatása közben.

An-8ft-24-metre-snake-is-on-the-loose-in-Cumbria-after-escaping-from-its-owners-home

A szóvivő elmondta, hogy az állat nem jelent közvetlen veszélyt, de azért nem érdemes szándékosan túl közel menni hozzá.

A boa a természetben leginkább Dél-Amerika esőerdőiben elterjedt faj. Egy kifejlett példány akár 3 méteresre is megnőhet.

A rendőrség minden lakost arra kért, hogy azonnal jelentsék, ha meglátták az eltűnt állatot.

Itt csatlakozhatsz a HuNglia Facebook csoportjához, ami már 10,000 fős.

Így tudsz a mobilodon HuNglia ikont elhelyezni, amivel egyből eléred oldalunkat.

Itt tekintheted meg a HuNglia kupon akcióit.

Ha tetszett a cikk, itt Like-old oldalunkat:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”200″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Forrás: http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-cumbria-34302805