Nagy-Britannia egyik, ha nem a legolcsóbb élelmiszer-áruházlánca igencsak jó hírrel ált elő alkalmazottai számára, ugyanis októbertől minden a szigetországban dolgozó alkalmazottjuk meg fogja kapni a hivatalos létminimum fizetési szintjét.

1364438_Lidl

2015 októbertől ugyanis a Lidl UK, azaz a brit divízió „jó munkás emberei” Anglia, Skócia és Wales területén mindenhol megkapják legalább a £8.20-as órabért, míg London területén ez a szám £9.35-ig fog felkúszni, jelentette be nemrégiben a szupermarket lánc.

A hivatalos létminimum bérszintje novemberben kerül majd frissítésre. A Lidl azonban jelezte, hogy amennyiben a Living Wage Foundation emeli a jelenlegi létminimum bérek szintjét, úgy a vállalat is kész ezekhez alkalmazkodni. Jelenleg az alkalmazottak minimális fizetése óránként Londonban £8.03, míg az ország többi részén £7.30.

Az alapítvány által meghatározott értékek szerint a létminimumhoz szükséges órabér jelenleg Londonban £9.15, míg Nagy-Britannia egyéb területein £7.85. Ebből látszik, hogy a Lidl nemcsak hogy éppen megadta ezeket a béreket, de még kicsit fölé is lőtt. Ez persze lehet azért is, mert arra számítanak, hogy novemberben emelkedni fog, de akkor is bő egy fontos fizetésemelés óránként az alkalmazottak nagy részének. Ez példaértékű cselekedet a részükről.

A Lidl UK jelenleg 17,000 embert alkalmaz áruházaiban a szigetország területén. Ezzel a fizetésemeléssel az alkalmazottaik több, mint felét (53%) átlagosan £1,200-os éves fizetésemeléssel lepik meg. A német tulajdonú szuperolcsó áruházlánc ezen húzását nemcsak a saját alkalmazottaik, de rengeteg más ember is nagyon pozitív cselekedetként értékeli, és ennek hangot is adnak a közösségi oldalakon.

A Lidl alkalmazottak új órabére a többi konkurens vállalathoz képest (Londonon kívül):

_85618879_supermarketwagesv2

„A Lidl alkalmazottai a legjobban fizetett áruházi alkalmazottak közé fognak tartozni a szektoron belül.” – nyilatkozta a Lidl UK vezére, Ronny Gottschlich.

Állítása szerint a vállalat szerette volna a dolgozóival is megosztani a sikereket, amiket az utóbbi években sikerült elérni. A cégnek mostanra 5.5 millió vásárlója van heti szinten, és rengeteg városban van lehetőségük a terjeszkedésre. Az elemzések szerint a vállalat akár 200-nál is több új üzletet nyithatna csak Londonon belül, és akkor még az ország többi részét nem is számoltuk.

„Nincs már olyan terület, amire azt mondhatnánk, hogy abban nem akarunk növekedni, terjeszkedni. Elképesztően nagy kereslet van az áruházainkra szinte minden városban.” – tette hozzá Mr. Gottschlich.

Itt csatlakozhatsz a HuNglia Facebook csoportjához, ami már 10,000 fős.

Így tudsz a mobilodon HuNglia ikont elhelyezni, amivel egyből eléred oldalunkat.

Itt tekintheted meg a HuNglia kupon akcióit.

Ha tetszett a cikk, itt Like-old oldalunkat:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”200″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Forrás: http://www.bbc.co.uk/news/business-3428155