Megpróbálták meggyilkolni Putyint, az oroszok pedig most még az eddiginél is jobban el akarják zárni a gázcsapot Európa irányába 1

Az orosz államfő autója ellen úgy tudni, hogy támadási kísérletet hajtottak végre a brit Daily Mail forrásai szerint méghozzá a General SVR Telegram-csatornáján megjelent, meg nem erősített információra hivatkozva. 

Megpróbálták meggyilkolni Putyint, az oroszok pedig most még az eddiginél is jobban el akarják zárni a gázcsapot Európa irányába 3

Állítólag az orosz elnök limuzinjának bal első kerekénél egy hangos dörrenést lehetett hallani, ahonnan ezt követően füst szállt fel. Ezután az autó tovább folytatta az útját, Putyinnak a hírek szerint a haja szála sem görbült.

A hírforrás elmondása szerint az incidens után több személyt is letartóztattak az biztonsági szakszolgálat emberei közül, sőt a testőrök egy része pedig nyomtalanul eltűnt. Erre azért keríthettek sort, mert ha valaki egy tényleges merényletet kísérelt meg elkövetni az orosz elnök ellen, akkor tudnia kellett, hogy merre halad az elnöki konvoj. A Daily Mail szerint a konvojnak egy útban lévő mentőautó miatt kellett irányt változtatnia, és ekkor hallatszott az említett robbanásszerű zaj.

A történtekkel kapcsolatos minden információt titkosítottak, és minden érintettet figyelmeztettek, hogy az információk terjesztéséért büntetés jár. Az elnök személyes biztonsági szolgálatának vezetőjét és több más emberét is őrizetbe vettek. Elvileg csak páran tudtak az elnök utazásáról, és közülük mindannyian az elnöki biztonsági szolgálat tagjai.

Eközben az oroszok még az eddiginél is jobban el akarják zárni a gázt…

Megpróbálták meggyilkolni Putyint, az oroszok pedig most még az eddiginél is jobban el akarják zárni a gázcsapot Európa irányába 4

Az orosz miniszterelnök-helyettes nemrégiben azt mondta, hogy az Északi Áramlaton nem lesz szállítás. „Idén ötvenmilliárd köbméterrel csökkenhet az orosz gázexport az Európai Unióba” Az Északi Áramlat éves kapacitása 55 milliárd köbméter. Tehát ennek értelmében Európának arra kell készülnie, hogy az Északi Áramlat vezetéken gyakorlatilag szinte semennyi gáz nem fog jönni. Oroszország még augusztus legvégén állította le az Északi Áramlat vezetéken keresztüli szállítást, és nem tudni már azt sem, hogy egyáltalán valamikor újraindul-e.

Eközben a 2022-es év első félévében a Gazprom rekordnyereséget termelt, amiből billiós összegű profitot kap az orosz állam. A Guardian értesülése szerint az említett 6 hónapos időszak alatt 16 670 milliárd forintnak megfelelő nyereséget termelt. Az elképesztő méretű profit annak köszönhető többek közt, hogy az olaj és a gáz ára is az egekbe szökött az utóbbi hónapokban.

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után