A királynő temetése: nyilvánosságra hozták a részleteket 1

A királynőt hétfőn egy zártkörű szertartás keretében a tavaly elhunyt férje mellé helyezik majd végső nyugalomra. Nagy-Britannia leghosszabb ideig uralkodó uralkodóját Fülöp herceggel együtt temetik el VI. György király kápolnájában a windsori kastélyban.

A királynő temetése: nyilvánosságra hozták a részleteket 3

A családi istentisztelet a délelőtti nagyszabású állami temetést követően 19:30-kor kerül majd megrendezésre. Őfelsége egy évvel és öt hónappal szeretett férje után távozott el, akiről sokszor nyilatkozott úgy, hogy ő ad neki erőt a mindennapokban.

Edinburgh hercegének koporsója a Royal Vault-ból az emlékkápolnába költözik, hogy a feleségével újra együtt lehessen. A 4 éves kis Lajos herceg nagyon aranyosan azt mondta anyukájának Katenek, hogy „nagyi most már legalább a dédnagypapával van”, amikor a királynő halálának hírét közölték vele.

Eközben Harry herceg azt nyilatkozta a napokban, hogy családja újra mosolyoghat, tudván, hogy a pár „újraegyesült, és békében együtt vannak”. A kápolna a királynő apjának, VI. György királynak, Erzsébet anyjának és Margit hercegnőnek a végső nyughelye is egyben.

A ma délután a temetés részleteiről nyilvánosságra hozott további információkból az is kiderül, hogy III. Károly király vezeti majd a sort családjának többi tagja előtt, amikor Erzsébet királynő koporsóját hétfőn 10:44-kor a Westminster Hallból a Westminster Abbey-be helyezik át. Őket követi a néhai uralkodó veje, Sir Tim Laurence admirális, Gloucester hercege, a királynő unokatestvére és unokaöccse, Snowdon grófja.

A királynő temetése: nyilvánosságra hozták a részleteket 4

A koporsót egy 123 éves fegyveres kocsin viszik majd, amelyet a Királyi Haditengerészet 98 tengerésze húz a hagyománynak megfelelően, amely Viktória királynő temetéséig nyúlik vissza. A menetet a skót és ír ezredekből, a Gurkhas brigád és a Királyi Légierő tagjaiból összesen 200 zenész vezeti majd.

Kétezer ember, köztük a világ vezetői és külföldi királyi családtagok gyűlnek majd össze délelőtt 11:30-kor a híres apátságban, hogy végső búcsút intsenek Őfelségének. Az istentisztelet után a királynő koporsóját visszahelyezik a fegyverhordozó kocsira, és egy felvonulás indul el a Hyde Parkban található Wellington Archhoz.

A királyi család a Wellington Archban végignézi majd, amint a koporsót átteszik a halottaskocsiba, amelynek részleteit a királynő kérése szerint hajtják végre, majd elindulnak a windsori kastély felé. Eközben jelenleg is ezrek állnak sorban, hogy leróják végtiszteletüket a királynő előtt, míg a koporsó mindenki számára szabadon megtekinthető. Hogy épp mekkora a sor, és hol van a vége, azt itt folyamatosan követni lehet.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után