Megpróbált odarohanni a királynő koporsójához egy férfi, az őröknek kellett ráugrani és a földre vinni 1

Letartóztattak egy férfit, miután tegnap este a királynő koporsója felé kezdett rohanni, mikor a közelébe ért a Westminster Hallban.

Megpróbált odarohanni a királynő koporsójához egy férfi, az őröknek kellett ráugrani és a földre vinni 3

Az épület belsejéből sugárzott felvételeket, ahol a néhai uralkodó fekszik, este 10 körül egy időre leállították az incidens miatt. Amikor az adás később újraindult, úgy tűnt, hogy a koporsót borító Royal Standard zászlót elmozdították a helyéről.

A férfit állítólag az őrök „a padlóra vitték”, és ezt követően eltávolították a teremből, miközben a döbbent bámészkodók dermedten nézték a hirtelen eszkalálódó eseménysort. A MailOnline beszámolója szerint egy személy „váratlanul félrelökte az útból a sorban várakozó gyászolókat”, és „megpróbálta felemelni a királynő koporsóján lévő zászlót”.

Megpróbált odarohanni a királynő koporsójához egy férfi, az őröknek kellett ráugrani és a földre vinni 4

A Fővárosi Rendőrség szóvivője ezt nyilatkozta az incidens kapcsán: „Szeptember 16-án, pénteken 22 óra körül a Met Parlamenti és Diplomáciai Védelmi Parancsnokságának tisztjei rendbontást követően őrizetbe vettek egy férfit a Westminster Hallban. A törvény értelmében az elkövetőt letartóztatták, és jelenleg is őrizetben van.”

A Metro.co.uk felvette a kapcsolatot a rendőrséggel további információkért.

A brit parlament szóvivője egy közleményben hozzátette: „Tudunk van a Westminster Hallban történt incidensről, amelynek során a nyilvánosság egyik tagja kiugrott a sorból, és a koporsó felé rohant. Mostanra eltávolították a teremből, és minimális fennakadással újraindult a sor.”

A tegnap esti biztonsági incidens ellenére a Westminster Hall továbbra is nyitva marad és a királynő koporsója továbbra is megtekinthető. Emberek ezrei állnak sorban a hideg ellenére, hogy megnézzék a királynő koporsóját még az uralkodó hétfői temetése előtt.

Jelenleg 19,5 óra a becsült várakozási idő a sorba beállók számára.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után