Figyelem! Több különböző bankjegy is le fog járni Nagy-Britanniában és már csak 2 napunk van, hogy beváltsuk 1

A Bank of England figyelmeztetett, hogy a régi 20 és 50 GBP-os bankjegyek becserélésének határideje közeleg, és már nem sok ideje maradt az embereknek, hogy beváltsák őket.

Figyelem! Több különböző bankjegy is le fog járni Nagy-Britanniában és már csak 2 napunk van, hogy beváltsuk 3

Az emberek a hónap végéig, szeptember 30-ig használhatják a Bank of England (BoE) papíralapú 20 és 50 GBP-os bankjegyeit, mert utána kivonják őket a forgalomból és már nem fogják őket elfogadni. A BoE arra figyelmeztetett, hogy az embereknek hosszú sorokban állva kell majd várakozniuk a bankjegyek kicseréléséhez, mivel sokan az utolsó pillanatra hagyják.

A 20 és 50 GBP-os bankjegyek nagy részét már lecserélték polimer változatokra, amelyek állítólag kevésbé hamisíthatóak és strapabíróbbak is az elődeiknél. Az új 50 GBP-os bankjegyet a BoE vezetője, Andrew Bailey mutatta be 2021 márciusában, és a neves tudós, Alan Turing képe szerepel rajta. Az új bankjegyet a tudós születésnapján, 2021. június 23-án került forgalomba.

Azt tanácsolták az embereknek, hogy mindenképp a szeptember 30-i határidő lejárta előtt adják le régi bankjegyeiket bankokban vagy valamelyik postán.

Szeptember 15-től az alábbi más bankjegyeket is cserélhetitek:

  • Elizabeth Fry papír 5 fontos bankjegy
  • Charles Darwin papír 10 fontos bankjegy
  • Adam Smith papír 20 fontos bankjegy
  • Boulton és Watt papír 50 fontos bankjegy

A BoE közleményében ezt írta: „A Bank of England Counter jelenleg 9:30 és 15:00 között tart nyitva hétfőtől péntekig, és nagyon nagy a forgalom. Hosszú sorok lesznek, és egy órát meghaladó várakozási idővel kell számolni.”

„Szeretnénk ha mindenki szíveskednie figyelembe venni a hosszú várakozási időket, amikor a Bankba mennek a bankjegyek cseréjének céljából – ha valaki délután 14 óra után érkezik, előfordulhat, hogy zárás előtt már nem kerül sorra. Alternatívaként javasoljuk, hogy a bankjegyeket postán is fel lehet adni, csak akkor nem azonnal fogja megkapni.”

A BoE azonban óvatosságra intett ezzel a módszerrel kapcsolatban, mondván: „Ne feledje el senki, hogy a bankjegyeket a postán keresztül saját felelősségükre küldik. Ezért kérjük, tegyék meg a megfelelő intézkedéseket azok elvesztése vagy ellopása ellen.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után