Megölték az Uber sofőrjüket, mert a Koko helyett a Coco’s nevű helyhez vitte őket véletlenül Angliában 1

Két férfi halálra vert egy Uber-sofőrt egy „brutális és teljesen megbocsáthatatlan támadás során” a helyszínen való összeszólalkozás után – derült ki a bírósági tárgyaláson nemrégiben.

Megölték az Uber sofőrjüket, mert a Koko helyett a Coco’s nevű helyhez vitte őket véletlenül Angliában 3

A 20 éves Connor McPartland és a 18 éves Martin Treacy mindketten „rendkívül részegek” voltak, amikor 2021. október 29-én hajnali 4 óra 30 perckor beültek Ali Asghar autójának hátsó ülésére – mondta Galais Gozem ügyész. A Manchester Crown Court értesülései szerint McPartland a taxit Oldham városközpontjából rendelte me és a Rochdale-i Koko Lounge klubba szerettek volna menni, abban a reményben, hogy ott majd lányokkal ismerkednek. Ehelyett a taxisofőr véletlenül a Coco’s Grillhouse and Desserts nevű étterem címét írta be a GPS-be, ami természetesen a város egy másik részén van.

„Rendkívül heves vita” robbant ki a taxis által elkövetett hiba miatt egy Shell benzinkútnál, amelynek folyományaként Asghar úr kinyitotta a hátsó ajtót, hogy kiengedje az utasokat – hangzott el az esküdtszék előtt a tárgyalás első napján. A két fiatal férfi ekkor támadásba lendült, ami odáig fajult, hogy a sofőr beverte a fejét a járdaszegélybe, és eltörte a koponyáját.

Egy másik taxis, Mohammad Khalid látta, hogy az áldozattal mi történik, és megpróbált beszélni a két férfival, hogy hagyják abba. De röviddel ez után kénytelen volt gyorsan visszamenekülni az autójához, mert attól tartott, hogy őt is megtámadják, és inkább a rendőrséget hívta.

Az esküdteknek azt is elmondták, hogy a vita még egy közelben élő lakost is felébresztett, aki meghallotta, hogy az egyik vádlott azt kiabálja: „Akkor gyerünk, akkor hívjad a rendőrséget”, majd egy nagy csattanást hallott. A CCTV felvételein látható, ahogy Asghar úr benyúl az autójába a mobiljáért, ami Gozem szerint az a pillanat lehetett, amikor a szemtanú meghallotta a kiabálást.

Megölték az Uber sofőrjüket, mert a Koko helyett a Coco’s nevű helyhez vitte őket véletlenül Angliában 3

Ezután az áldozat felegyenesedik, majd eltűnik a kamera látóteréből. Gozem azt mondta a bíróságnak, hogy a két férfi üldözőbe vette a sofőrt, és hozzátette: “Tragikus módon a férfi megbotlott és elvágódott, a két srác pedig az arcát és a fejét rugdosta.”

Ekkor McPartland az autóhoz rohant, és azzal fenyegetőzött, hogy ellopja. Annak ellenére, hogy arccsonttörést és súlyos arcsérüléseket szenvedett, Asghar úrnak sikerült felállnia, és vissza indult az autója felé. Egy másik tanú, aki a helyszín közelében lakott, látta, hogy az egyik vádlott ekkor meglökte őt, amitől újra elesett és beütötte a fejét.

Mr. Khalid ekkor talált rá Asgharra a földön fekve, az autója melletti járda szélén, és erősen vérzett a feje. A férfi a támadás során durva sérüléseket szenvedett, és sajnos néhány nappal később a Salford Royal Hospital intenzív osztályán belehalt a sérüléseibe.

A mindketten Oldhamból származó vádlottak, tagadják Asghar ellen a gyilkosság vádját. Az esküdteknek azt mondták, hogy Treacy elismerte az emberölés vádját, de tagadja, hogy szándékosan komoly kárt akart volna okozni a taxisnak. McPartland emellett tagadja az emberölést is és a támadófegyverrel való fenyegetés két rendbeli vádját is. A tárgyalás folytatódik…     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után