Megkezdik a 16-17 évesek oltását, közben a Pfizerrel beoltott fiatalok egy részénél súlyos mellékhatások jelentkeztek 1

A brit kormány várhatóan rövidesen megkezdi a 16-17 éves korosztály beoltását is, amivel viszonylag sokan nem értenek egyet. Eközben egy igen ritka, súlyos mellékhatást mutattak ki a Pfizer vakcinával beoltottaknál.

Megkezdik a 16-17 évesek oltását, közben a Pfizerrel beoltott fiatalok egy részénél súlyos mellékhatások jelentkeztek 3

Nagy-Britanniában az említett a korcsoportban körülbelül 1,4 millió tinédzsernek fogják felajánlani az oltást, mielőtt szeptemberben visszatérnek az iskolapadba. A kormány erről várhatóan további részleteket a következő egy hétben közöl majd. A kormány eddig egyébként halogatta ezt a lépést, amíg a miniszterek elegendő bizonyítékot nem látnak ami a fiatalok beoltása mellett szól.

Az iránymutatás azonban most változni fog, ugyanis az oltási bizottság (JCVI) tudományos tanácsadói állítólag benyújtották frissített véleményüket a fiatalok beoltásával kapcsolatban a Downing Streethez. A JCVI két hete még azt javasolta, hogy a gyerekeknek ne ajánlják fel rutinszerűen az oltást. De négy tisztifőorvos az Egyesült Királyságban levelet írt a JCVI -nek, és kérte, hogy vizsgálják meg újra a javaslataikat.

A JCVI eddig ellenezte az egészséges gyermekek beoltását. A meglévő útmutatások azonban azt írják, hogy a 16 és 17 év közötti, egészségügyi problémáktól szenvedőket már mostanra be kellett volna oltani. A 12 és 15 év közötti korosztály beoltását illetően szintén az a szakértők véleménye, hogy amennyiben egészségi állapotuk miatt veszélyeztetettek, fontos, hogy ők is megkapják az oltást.

Mindeközben a Pfizerrel beoltott fiatalok körében, egy kis százaléknál elég súlyos mellékhatások jelentkeztek. Az eddig beoltott 12 és 17 év közötti amerikai fiatalok közül csaknem kilencmillióan kapták meg az oltást, közülük mintegy 9240-en jelentettek mellékhatást, miután megkapták a Pfizer – a BioNTech vakcinát − írja az MTI.

A mellékhatásokat tapasztaló fiatalok 91 százaléka szerencsére csekély mellékhatásokat tapasztalt, mint például fájdalom az oltás helyén. 9%-nál azonban súlyosabb mellékhatások jelentkeztek, egészen pontosan 4%-nál szívizom gyulladás következett be. A szívizom gyulladást általában vírusfertőzés (mint a koronavírus) okozza, de kiválthatja gyógyszer is. Jelei és tünetei a mellkasfájdalom, a fáradtság, a nehézlégzés és az abnormális pulzus.

Ennek ellenére az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) szakemberei továbbra is azon az állásponton vannak, hogy az oltás felvétele még mindig jobb, mint a koronavírus elkapása. A Covid–19 megelőzését célzó oltás előnyei továbbra is többet nyomnak a latban, mint az oltás utáni mellékhatások kockázata.

A koronavírus okozta halálesetek száma Nagy-Britanniában eközben sajnos növekvő tendenciát mutat, míg ezzel szemben az új fertőzöttek száma viszont igen gyorsan csökken. Erről bővebben egy korábbi cikkünkben olvashatsz itt.        Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után