Koronavírus UK: a halálesetek száma nő, az új fertőzöttek száma csökken (friss adatok) 1

További 138 halálesetet regisztráltak az elmúlt 24 órában Nagy-Britanniában, ami március óta a legmagasabb napi halálozási statisztika. Ugyanakkor a napi új fertőzöttek száma viszont egyre csökken, ami bizakodásra ad okot.

Koronavírus UK: a halálesetek száma nő, az új fertőzöttek száma csökken (friss adatok) 3

A mai halálozási statisztika sajnos az elmúlt 5 hónap legmagasabb értéke, utoljára ennél többen ugyanis március 17-én veszítették életüket a járvány miatt. A pozitív Covid tesztet követően 28 napon belül elhunytak száma az utóbbi időszakban fokozatosan emelkedik. Az elmúlt hét nap folyamán is mintegy 13%-kal emelkedett az elhunytak száma.

Pontosan egy hét telt el azóta, hogy az Egyesült Királyságban március vége óta először lett ismét háromjegyű a 24 órán belül regisztrált Covidhoz köthető halálesetek száma. Ami viszont jó hír, az az, hogy a Covid-megbetegedések száma viszont már hatodik napja folyamatosan csökken. Az elmúlt 24 órában összesen 21 691 ember Covid tesztje lett pozitív.

Durván 20,5% -os csökkenés figyelhető meg az elmúlt hét napban az új fertőzöttek számát illetően, és mindeközben a vírussal kórházba kerülő betegek száma is enyhén csökkent (0,4%-kal).

Az Egészségügyi Minisztérium adatai azt is megmutatták, hogy a vakcina bevezetése gyors ütemben folytatódik, miután a mai napon további 26 114 ember kapta meg az oltás első adagját, és 126 307 ember kapta meg a második adagot. Az Egyesült Királyságban ezzel a felnőtt lakosságnak már a 73% -a megkapta mind a két oltását, míg közel 89% van már túl az elsőn.

Mindeközben Nicola Sturgeon első miniszter is bejelentette, hogy Skócia hétfőtől megszünteti a fennmaradó koronavírus -korlátozások nagy részét. Hozzátette azonban, hogy „korai lenne még kijelenteni”, hogy a „járványtól megszabadult, vagy afölött győzelmet aratott volna az ország”. Annak ellenére, hogy a fennmaradó korlátozások többsége megszűnik, az első miniszter elmondta, hogy a maszkok bizonyos helyeken továbbra is kötelezőek maradnak.

Sturgeon azt is elmondta, hogy a skót kormány fontolóra veszi az oltási tanúsítványok kötelezővé tételét bizonyos eseményekre, rendezvényekre való belépéshez. Boris Johnsonra viszont ezzel szemben egyre nagyobb nyomás nehezedik, hogy vesse el az oltási -útlevelek bevezetésével kapcsolatos terveit. Erről bővebben itt olvashattok.         Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után