Mégis kötelező lesz a maszk a tömegközlekedésen Londonban 1

A londoniaknak július 19-ét követően is viselniük kell majd a tömegközlekedési eszközökön a szájmaszkokat, még annak ellenére is, hogy a miniszterelnök bejelentette, hogy nem lesz kötelező.

Mégis kötelező lesz a maszk a tömegközlekedésen Londonban 3

Sadiq Khan, London polgármestere arra szólította fel a Transport for London-ot (TfL), hogy tegye kötelezővé a maszkok viselését minden tömegközlekedési eszközön a brit fővárosban, annak ellenére, hogy hétfőtől az eddigi törvény, ami erre kötelezte az embereket, megszűnik. A polgármester felkérte a TfL-t annak biztosítására, hogy a személyzet továbbra is figyelje, hogy az emberek hordják a maszkot, és csak azok úszhatják ezt meg, akik már eddig is mentességet élveztek.

A Mirror és a The Guardian szerint a TfL el is fogadta a „javaslatot” – vagyis a londoniaknak július 19 után is hordaniuk kell majd a maszkot a metrón, a vonatokon, a buszokon, a taxikban és minden egyéb tömegközlekedési eszközön.

Boris Johnson ugyanakkor hétfőn megerősítette, hogy a következő hét hétfőtől szinte az összes eddigi Covid-korlátozás megszűnik majd. Erről további részleteket a korábbi cikkünkben itt találtok. A miniszterelnök a változások sora közt bejelentette azt is, hogy a maszkviselés már nem lesz kötelező, ehelyett a polgárokra bízta a döntést, hogy felveszik-e azt. Éppen ezért egyszerre megtévesztő, és sokakat felháborít a hír, hogy mégis viselni kell majd, ugyanis ezáltal egymásnak valamelyest ellentmondó állítások hangzanak el.

Az orvosok és sok szakértő is kritizálta a kormány megközelítését, “felelőtlennek” titulálva azt, ugyanis sokan (valószínűleg jogosan) kételkednek abban, hogy az emberek továbbra is viselik majd a maszkot, ha már nem lesz muszáj.

A közlekedési szakszervezetek szerint a tervek veszélyeztetik a munkavállalókat, és többek közt az Eurostar számos légitársasággal együtt azt nyilatkozta, hogy továbbra is kötelező lesz a maszkok viselése a járataikon.

A legfrissebb értesülések szerint Andy Byford, a TfL egyik vezetője hamarosan hivatalosan is bejelenti, hogy a maszkok viselése a londoni tömegközlekedési eszközökön, a feltétele lesz annak, hogy utazhassunk rajtuk. A javaslat szerint az alkalmazottak megtagadhatják a járműre való felszállást vagy le is szállíthatják azokat az utasokat, akik nem hajlandók maszkot viselni.

„Már többször is egyértelműen kijelentettem, hogy a legegyszerűbb és legbiztonságosabb megoldás a kormány részéről az volna, ha országos szinten megmaradna a maszk viselésére vonatkozó kötelezettség a tömegközlekedésen. Nem fogok csak ölbe tett kézzel állni és hagyni, hogy a londoni lakosságot és a város felépülését kockára tegyék. Ezért alapos megfontolás után úgy döntöttem, hogy felkérem a TfL-t, hogy tartsa meg az utasok számára a maszk viselésének követelményét az összes TfL szolgáltatáson azután is, hogy hétfőn a nemzeti szabályozás megváltozik.” – mondta London polgármestere.        Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után