Mégis előnyben részesíti Boris Johnson az oltottakat az országhatáron belül is 1

Rengetegen háborodtak fel a hír hallatán, miután kiderült, hogy mégis kötelező lesz az oltási tanúsítvány, ha bulizni, koncertezni akarunk Nagy-Britanniában.

Mégis előnyben részesíti Boris Johnson az oltottakat az országhatáron belül is 3

A miniszterelnök kötelezte a klubokat és a nagyobb befogadóképességű helyeket, hogy csak azokat engedjék be, akik mind a két oltáson túl vannak már. A tervek szerint szeptember végére minden 18 éven felüli ember lehetőséget kap az oltás beadatására.

A bejelentés annak ellenére történt meg, hogy a miniszterelnök korábban azt ígérte, hogy belföldön nem fognak oltottság alapján különbséget tenni a lakosok közt, és nem lesz szükség az oltási útlevelekre. Persze most már azt mondják, hogy erre azért van szükség, hogy minél több fiatal is beadassa az oltást a következő hónapok során.

Az iparág vezetői teljesen érthetően ki vannak akadva, és többen is azt nyilatkozták, hogy abszolút szégyenletes ami itt folyik, és hogy a kormány igazságtalanul bánik velük. A Downing Street-i sajtótájékoztatón karanténból nyilatkozva Boris Johnson azt mondta, hogy „a negatív teszt már nem lesz elegendő” azok számára, akik menni akarnak bulizni.

Azokat a helyeket, ahol az emberek zárt térben sokan tömörülnek össze, és a szellőzés gyenge, potenciálisan olyan helyszíneknek tekintik, ahol extrém gyorsan terjedhet a járvány. Hollandiában például az éjszakai szórakozóhelyek alig néhány héttel az újranyitás után kénytelenek voltak bezárni, és sokan tartanak attól, hogy hasonló történhet Angliában is.

A vállalkozásokat arra kérték, hogy az új szabályok életbe lépése előtt használják az oltási státusz ellenőrzésére az NHS Covid pass-t az appon belül – bár ezt egyelőre nem teszik kötelezővé.

Az új szabályok azután léptek életbe, hogy a miniszterelnök bejelentette, hogy a fiataloknak eddig csupán 65% -a élt az oltás lehetőségével, ami jóval kisebb arány, mint az idősebb korosztályok körében. Ez azt jelenti, hogy mintegy hárommillió ember még mindig nincs beoltva.

Johnson korábban kizárta az oltási tanúsítványok bevezetését belépési feltételként más helyszínekre is, ideértve pl. a kocsmákat és éttermeket… Ezek után azonban már semmiben sem lehetünk biztosak.

Az éjszakai szórakozóhelyek tulajdonosai teljesen felháborodtak és azt mondták, hogy az új szabályok igazságtalanok. Michael Kill, a Night Time Industries Association vezérigazgatója azt mondta, hogy ez az egész már már szánalmas. Ráadásul azt is elmondta, hogy Sajid Javid alig egy hete nyilatkozta azt, hogy ilyen jellegű rendszer bevezetése nem lesz kötelező. Erre most mégis az lett.       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után