Kiszivárgott, milyen új utasítást kaptak a határőrök a Nagy-Britanniába érkezőkre vonatkozóan 1

A zöld és a borostyánlistás országokból Angliába érkező személyektől nem feltétlenül fogják kérni a határ átlépésekor a negatív Covid-tesztről szóló igazolást, derült ki nemrégiben.

Kiszivárgott, milyen új utasítást kaptak a határőrök a Nagy-Britanniába érkezőkre vonatkozóan 3

A határőrség személyzetének kiadott új, nemrég kiszivárgott utasítások szerint ettől a héttől kezdve már nem kell kötelezően, rutinszerűen elvégezniük az utasok Covid-ellenőrzését. Ez azt jelenti, hogy a határőröknek mostantól nem kell ellenőrizniük, hogy az érkezőknek van-e negatív tesztje, a következő napokban foglaltak-e időpontot egy következő tesztre, vagy hogy kitöltötték-e az ún. utaskereső űrlapot, amely tartalmazza azt a címet, ahol karanténba helyezik magukat.

A The Guardian szerint a szabálymódosítás hétfőn lépett életbe – annak ellenére, hogy a kormány nem változtatott a határellenőrzési szabályokon. A határőrség anonim forrásai kiszivárogtatták az új utasításokat azzal a céllal, hogy felhívják az emberek figyelmét erre az érthetetlen taktikai módosításra, miközben a napi Covid-esetek száma ugyanarra a szintre kezd visszatérni, mint ami az Egyesült Királyságban a második hullám csúcsa alatt volt tapasztalható.

Úgy tudni, hogy az új szabály célja a várakozási idő csökkentése a repülőtereken, az elmúlt hetek „elfogadhatatlan” és kaotikus jeleneteit követően olyan nagy repülőtereken, mint pl. Heathrow. A kormány azt mondta, hogy nem kommentálja a kiszivárgott dokumentumokat, de hangsúlyozta, hogy a légitársaságoknak továbbra is kötelességük elvégezni az összes szükséges ellenőrzést.

Lucy Moreton, aki az Egyesült Királyság bevándorlási és vámügyi munkatársait képviselő Immigration Services Union (ISU) munkatársa, megerősítette, hogy a kiszivárgott hír igaz. A BBC-nek ezt nyilatkozta:

„Végső soron ez egy politikai döntés. Minden bizonnyal jelentősen csökkenti majd a várakozási időket, és remélhetőleg a verbális bántalmazás szintjét is, amelynek a határőrség személyzete jelenleg ki van téve.”

A jelenlegi szabályok értelmében az Egyesült Királyságba érkező összes utasnak negatív Covid-teszttel kell rendelkeznie, amit még indulás előtt csináltak – függetlenül attól, hogy milyen országból utazik az illető. Érkezésük után két nappal pedig egy másik tesztet is el kell végezniük.

A borostyánlistás országokból érkezőknek 10 napig karanténba kell vonulniuk, plusz a két tesztet is el kell végezniük. Itt annyi változott, hogy hétfőtől, akinek mind a két oltása megvan, az a karantént megússza, de a teszteket nem.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után