Meghalt egy 14 éves fiú miután megevett néhány bogyót egy angliai parkban az apjával való sétálgatás közben 1

Egy tinédzser fiú meghalt, miután megevett több mérgező tiszafabogyót is, miközben apjával sétálgatott Manchesterben egy parkban, derült ki nemrégiben az ügy kapcsán indított vizsgálat során.

Meghalt egy 14 éves fiú miután megevett néhány bogyót egy angliai parkban az apjával való sétálgatás közben 3

A 14 éves Benn Curran-Nicholls szeptemberben az apjával tett sétát követően egyszer csak rosszul lett és összeesett Didsburyben, ami után azonnal kórházba szállították, azonban az életét már nem tudták megmenteni és kicsivel később sajnálatos módon meghalt.

Az ügy kapcsán indított nyomozás során kiderült, hogy a súlyos autizmustól szenvedő Benn szívesen mászott fel a tiszafára, amely mellett napi rendszerességgel elhaladtak terápiás jellegű séták során, és a gyermek apja nem volt tisztában a fa bogyóinak fogyasztásával járó kockázattal.

Miután szeptember 18-án visszatértek egy sétából, „a gyermek összeroskadt” Didsbury-i otthonában, majd a szemét „vadul forgatni kezdte”. Miután bevitték, több órán át kezelték a Manchesteri Királyi Gyermekkórházban, de sajnos az életét nem sikerült megmenteni.

Meghalt egy 14 éves fiú miután megevett néhány bogyót egy angliai parkban az apjával való sétálgatás közben 4

Andrew Bridgman halottkém azóta jelentést adott ki a tiszafa bogyóinak fogyasztásának veszélyeiről.

Azt mondta: „Benn megevett néhány tiszafa bogyót és néhány levelet is a fáról. Benn apja nem volt tisztában a tiszafa bogyóinak és leveleinek mérgező természetével, ezért nem tett semmit, amikor látta, hogy mi történt. Érdekes módon a Manchester Városi Önkormányzat környezet-egészségügyi területért felelős igazgatója sem volt tisztában azzal, hogy a tiszafák mérgezőek.”

„Sem a parkok bejáratánál, sem maguknál a fáknál nem tettek ki a tiszafa mérgező természetére és bogyói/levelei fogyasztásának veszélyére figyelmeztető táblákat.”

A tiszafák és a sövények mérgezők, a növény bogyói és magjai pedig magasabb koncentrációban tartalmaznak méreganyagot, mint más részei. A tiszafa mindössze néhány bogyójának vagy levelének elfogyasztása is halálhoz vezethet.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után