A nő, akit a mentősök halottnak nyilvánítottak, majd órákkal később az egyik angliai kórházban kiderült, hogy életben van, meghalt 1

Meghalt az a beteg, akiről miután a mentőszolgálat munkatársai „halottnak” nyilvánították, a kórházba érve kiderült, hogy mégis életben van – közölte a rendőrség.

A nő, akit a mentősök halottnak nyilvánítottak, majd órákkal később az egyik angliai kórházban kiderült, hogy életben van, meghalt 3

Az Észak-keleti Mentőszolgálat (NEAS) bocsánatot kért az 50-es éveiben járó nő családjának okozott szenvedésért. Pénteken a nőt a Darlington Memorial Kórházba szállították, miután a mentők halottnak nyilvánították, de az először a Northern Echo által közölt fejlemények szerint később „életre kelt”, pontosabban szólva kiderült, hogy nem is halt meg.

A durhami rendőrség most azonban sajnálatos módon megerősítette a nő halálát, hozzátéve, hogy ez az egész nagyon váratlanul történt, és utólagos vizsgálatokat fognak végezni, hogy kiderítsék mi lehetett az oka.

Andrew Hodge, a NEAS egyik igazgatója ezt mondta: „Amint tudomást szereztünk az esetről, felvettük a kapcsolatot a beteg családjával, és megkezdtük a körülmények felülvizsgálatát. A helyszínre megérkezve a mentősök egy összetett klinikai esettel szembesültek, amelyet követően szorosan együttműködünk partnereinkkel és más érintett szervezetekkel, hogy egy teljesebb képet kapjunk a történtekről.”

„A felülvizsgálat befejezéséig nem tudunk többet mondani a történtekről. Mélyen sajnáljuk a családnak okozott fájdalmat, és szeretnénk részvétünket nyilvánítani számukra ezekben a nehéz időkben. Természetesen támogatjuk őket a történtek feldolgozásában. Az esetről szóló áttekintésünket természetesen megosztjuk a halottkémmel és a rendőrséggel, a halottkém utasítására, hogy pontosan megállapíthassuk, mi történt.”

Mindez alig öt hónappal azok után, hogy a NEAS-t kritizálták egy jelentésben, amely azt vizsgálta, hogy a mentőszolgálat dolgozói hogyan titkolták el az orvosi műhibákat, és hogyan rejtették el a bizonyítékokat a halottkémek elől.

A jelentésben többek közt ez olvasható: “Mind ez a vizsgálat, mind a korábbi jelentések számos hiányosságot találtak abban, ahogyan a mentőszolgálatnak reagálnia kellett volna az incidensekre, és a mulasztások elfogadásával és nyomon követésével kapcsolatos aggodalmakra adott válaszreakcióikat illetően is.”       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után