Megállítottak egy autót a rendőrök az autópályán Angliában, és két kisgyerek volt a csomagtartóban 1

Az autó az M6-os autópályán haladt, és a jelentések szerint összesen hét ember utazott a járműben, közülük kettő a csomagtartóban, mind a ketten kisgyerekek.

Megállítottak egy autót a rendőrök az autópályán Angliában, és két kisgyerek volt a csomagtartóban 3

Az Északnyugati Autópálya Rendőrség egyik egysége állította meg az autót az autópálya 20-as csomópontjánál, és ekkor derült ki, hogy a család épp nyaralni indult el.

Két kisgyerek azonban úgy utazott a járműben, hogy a csomagtartóba voltak besuvasztva, amit párnákkal és takarókkal tömtek tele. Az autó vezetőjét azonnal feljelentették, mivel “két utast is úgy szállított, hogy nem csak hogy nem volt bekötve a biztonsági öve, de nem is volt mit bekötni és ezen felül az autót nem rendeltetésszerűen használták”.

Ez a eset egy igen komoly emlékeztető arra, hogy milyen fontos betartani az útbiztonsági szabályokat, és gondoskodni az utasok biztonságáról, különösen a gyermekek esetében. Az utasokat megfelelően biztosítani kell az autókban megfelelő üléssel és biztonsági övekkel, ami létfontosságú a sérülések vagy halálesetek elkerülése érdekében.

Bár a családnak lehet, hogy jó ötletnek tűnt a dolog, hogy így nem kell két autóval menni, vagy a gyerekek számára így milyen kalandos lesz az utazás, de soha nem indokolható a biztonság és az emberi élet kockáztatása azzal, hogy “így több utas fér be és ezzel üzemanyagot lehet spórolni”.

A közutakon érvényben lévő szabályok a közlekedés minden résztvevőjének védelmét szolgálják, és mindet szigorúan be kell tartani, hogy ne kerüljenek feleslegesen veszélybe az emberek.

Ez az eset is rámutat a hatóságok fontos szerepére a közutakon, a közösség védelmében a közúti balesetekkel vagy hanyagsággal szemben. Óriási szerencse, hogy nem lett belőle baj, és remélhetőleg mások kétszer meggondolják majd, hogy ilyen felelőtlen módon veszélybe sodorják-e szeretteiket néhány font megspórolása végett.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után