Még több eső jön - az európai monszun jelenség érkezik Nagy-Britanniába 1

Az Európai monszun jelenség, amely a Beryl hurrikán maradványainak nyomán alakul ki, és hamarosan eléri az Egyesült Királyságot. Az Atlanti-óceán felett gyengülő hurrikán hatására jelentős esőzések és szélviharok várhatóak a szigetországban. Az Egyesült Királyság Meteorológiai Szolgálata, a Met Office, figyelmeztetéseket adott ki a várható időjárási viszonyokkal kapcsolatban.

Még több eső jön - az európai monszun jelenség érkezik Nagy-Britanniába 3

Mi az Európai monszun?

Az Európai monszun kifejezés a nyár közepén és végén gyakran előforduló erős esőzésekre és viharokra utal, amelyek az Atlanti-óceán felől érkező nedves levegő hatására alakulnak ki. Bár nem egy klasszikus monszunról van szó, amely évszakos és rendszeres, mégis jelentős csapadékot és időjárási zavarokat okozhat.

Beryl hurrikán és annak hatásai

A Beryl hurrikán, amely kezdetben az Atlanti-óceán nyugati részén alakult ki, az óceán felett fokozatosan veszített erejéből, és trópusi vihar szintjére gyengült. A hurrikán maradványai azonban még mindig elegendő energiával rendelkeznek ahhoz, hogy jelentős időjárási hatásokat okozzanak Európában, különösen az Egyesült Királyságban.

Várható időjárás az Egyesült Királyságban

A Met Office előrejelzései szerint az Egyesült Királyságot erős esőzések és szélviharok érhetik el, amikor a Beryl hurrikán maradványai megérkeznek. Az ország különböző részein eltérő mértékű időjárási hatásokra lehet számítani:

  • Délnyugat-Anglia és Wales: Ezeken a területeken várhatóan a legintenzívebb esőzések és szélviharok alakulnak ki, amelyek helyenként árvízveszélyt is jelenthetnek.
  • Észak-Anglia és Skócia: Az északi területeken is jelentős csapadékra és erős szélre lehet számítani, bár ezek a hatások várhatóan kevésbé lesznek intenzívek, mint délen.
  • London és Délkelet-Anglia: Ezeken a területeken is előfordulhatnak heves esőzések és széllökések, de a főváros környékén a viharok általában enyhébbek lesznek.

Még több eső jön - az európai monszun jelenség érkezik Nagy-Britanniába 4

Ahogy a Beryl vihar veszít erejéből, várhatóan áthalad az Atlanti-óceánon és egyenesen Európa felé veszi útját. A Zoom Earth élő nyomkövetője már most mutatja, hogyan befolyásolja a vihar a kontinens időjárását. Itt mindenki megtekintheti. A NASA közel valós idejű műholdas felvételeit használva, amelyek 20-40 percenként frissülnek, a térkép mutatja a vihar előrehaladását.

Nick Finnis, a Netweather előrejelzője elmondta: “Az előrejelzési modellek azt sugallják, hogy Beryl maradványai elérik Kanadát, majd a légáramlat által felkapva az Atlanti-óceánon áthaladva Északnyugat-Európa felé veszik az irányt méghozzá napokon belül.”  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után