Még egy áldozata lett a londoni terrortámadásnak 1

A westminsteri terrortámadásnak két héttel az eset után lett egy újabb halálos áldozata. Andreea Cristea román turista az ámokfutás közben a Temzébe zuhant, onnan mentették ki, és vitték kórházba. Azonban két hét küzdelem után elvesztette a harcot az életéért, és tegnap lekapcsolták a gépekről, amikkel még megpróbálták életben tartani.

Még egy áldozata lett a londoni terrortámadásnak 3

A rendőrség azt nyilatkozta, hogy Andreea, aki foglalkozása szerint építész, turistaként volt a városban, hogy megünnepeljék a párja, Andrei Burnaz születésnapját. Éppen a Westminster hídon sétáltak, amikor Khalid Masood ámokfutásba kezdett, és kocsijával a gyalogosok közé hajtott. Az nem teljesen tisztázott, hogy Andreea az autó elől ugrott a folyóban, vagy az lökte bele.

A családja és párja ma nyilatkozatot adott ki a lány halála kapcsán, amelyben fájdalmukat fejezték ki „a csodálatos lány, nővér és partner” elvesztése miatt. „Miután két hétig küzdött az életéért, a mi szeretett, és pótolhatatlan Andreeánkat – aki csodálatos lány, nővér, partner, és barát volt, valamint a legkülönlegesebb és életszeretőbb ember, akit csak el lehet képzelni – kegyetlen és értelmetlen módon szakította ki életünkből egy ámokfutó. Örökké úgy emlékezünk majd rá, mint egy fénysugárra mindenki életében, aki majd a szívünkben él tovább. Nincsenek szavak arra a fájdalomra, és ürességre, amit most mindannyian érzünk az elvesztése miatt.”

Még egy áldozata lett a londoni terrortámadásnak 4

Azt is hozzátették, hogy a pénzt, amelyet nagylelkű jótevők adományoztak a kezelésére, most jótékonysági célokra fogják felajánlani, és megköszönték az orvosok és egészségügyi személyzet munkáját, akik igyekeztek megmenteni Andreea életét.

„Az összeget, amelyet Andreeának ajánlottak fel, sajnos mi már nem tudjuk felhasználni, így szeretnénk más rászorulóknak felajánlani. Tudjuk, hogy ő sem akarta volna ezt másképp. A családunk és Andrei örökké hálás lesz azért az elképzelhetetlen igyekezetért, amivel őt és minket is támogatni próbáltak az orvosok és minden egészségügyi dolgozó, aki kapcsolatba került velünk. A törődésük és empátiájuk szinte felfoghatatlan mértékű volt. Emellett rettenetesen hálásak vagyunk a két nyomozónak, Tony DeWilde-nek, és Geraint Jonesnak, akik ennek a borzasztó útnak minden egyes lépésénél mellettünk voltak, és segítettek minket. Ti voltatok a legnagyobb támaszunk, és ezért sose lehetünk elég hálásak.”

Andreea lett így a westminsteri terrortámadás ötödik áldozata, amelyet Khalid Masood hajtott végre március 22-én. Hátborzongató felvételeken látszott is, ahogyan a turista a Temzébe zuhant a hídról, miközben az autó a járókelők között szedte áldozatait. Amikor kihúzták a vízből egy hajóra, eszméletlen volt. A párja, Andrei a lábát törte el a támadásban, de őt már kiengedték a kórházból. Az Angliai román nagykövet, Dan Michalache azt mondta, a férfi pont aznap este akarta megkérni barátnője kezét. London polgármestere, Sadiq Khan is kifejezte részvétét. „Borzasztóan elszomorít minket Andreea Cristea halálának a híre. Ma minden londoni rá és a szeretteire gondol, és erre a rettenetes tragédiára.”

Még egy áldozata lett a londoni terrortámadásnak 5

A támadás korábbi áldozatai között volt Keith Palmer rendőrtiszt, akit a támadó egy késsel szúrt és sebesített meg halálosan, mielőtt őt is lelőtték, és már nem lehetett megmenteni. A támadás részleteiről egy korábbi cikkünkben olvashattok. Emellett Aysha Frade spanyoltanár vesztette életét az ámokfutásban, amikor éppen a gyerekeiért ment az iskolába. A további két áldozat Kurt Cochran amerikai turista, valamint egy nyugdíjas ablaktisztító Leslie Rhodes.     Forrás Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után