Mától végre vége a lockdown-nak Angliában: újranyitnak a gymek, fodrászok… MINDENHOL 1

Véget ért Anglia második országos szintű „lezárása”, az országban mától a koronavírus korlátozások új, három készültségi szintes rendszere lép életbe, és rengeteg üzlet újranyit, és végre mindenki mehet edzeni, hajat vágatni, és shoppingolni.

Mától végre vége a lockdown-nak Angliában: újranyitnak a gymek, fodrászok… MINDENHOL 3

A lakosságnak körülbelül 99 százaléka került sajnos a legszigorúbb két szint, vagyis a 2. és a 3. készültségi szint alá, és Angliában mindössze három terület – a Wight-sziget, Cornwall és a Scilly-szigetek – van jelenleg a legalacsonyabb 1. készültségi szinten. Arról, hogy pontosan mely területek milyen besorolás alatt vannak, itt találtok bővebb infót. A tervek szerint 2 hetente fogja a kormány felülvizsgálni, hogy az egyes területeken indokolt-e még az adott fokozat.

Mától végre vége a lockdown-nak Angliában: újranyitnak a gymek, fodrászok… MINDENHOL 4

A legmagasabb készültségi besorolás alatt – amely jelenleg Manchester, Birmingham, Bristol és Newcastle városait foglalja magában – a kocsmák és éttermek csak elvitelre és kiszállítással árulhatnak. A hármas szinten emellett más háztartásból származó személyekkel kizárólag nyilvános helyen, kint a szabadban lehet találkozni.

A második készültségi szint alá sorolták többek közt a fővárost, és Liverpool városát is. Ezen a szinten az emberek beülhetnek meginni valamit, azonban csak olyan helyekre, ahol rendes meleg ételeket is árulnak, és csak a saját háztartásukba tartozókkal. Másokkal itt is csak kint a szabadban lehet találkozni.

Mától végre vége a lockdown-nak Angliában: újranyitnak a gymek, fodrászok… MINDENHOL 5

Ugyanakkor a nem létfontosságú termékeket szolgáltatásokat áruló üzletek, és rengeteg ember örömére az edzőtermek és a fodrászok is újranyitottak a mai nappal, ráadásul mind a három szinten. A parlamentben a képviselők a szigorított három szintes rendszer visszaállítását kedd este szavazták meg méghozzá 291 igen szavazattal 78 nem ellenében. Meglepően sokan szavaztak Boris Johnson tervei ellen a saját képviselői közül, ugyanis a rendszernek rengeteg vállalkozásra van rettenetesen pusztító hatása. A munkáspárt és a liberáldemokraták képviselői nem vettek részt a szavazásban.

Mától végre vége a lockdown-nak Angliában: újranyitnak a gymek, fodrászok… MINDENHOL 6

A Primarkok előtt az ország több pontján már hajnal 5 előtt gyülekezni kezdtek a lelkes vásárlók. Az üzletlánc a tervek szerint éjjel nappal nyitva tartja majd számos nagyobb üzletét, így megpróbálva valamennyire visszakapaszkodni az igencsak mínuszosnak mondható év hajrájában. Kinek hova vezet az első útja? 🙂   Forrás

Megosztás