koronavírus anglia kijárási tilalom

Boris Johnson, brit miniszterelnök a hétfő esti órákban bejelentette, hogy Nagy-Britanniában mostantól szigorodnak a szabályok a koronavírus miatt. A lakosság nagy részének gyakorlatilag 3 hét szobafogságot rendelt el, ami alól azért természetesen vannak kivételek, de aki nem tartja be az új szabályokat, annak a rendőrökkel gyűlhet meg a baja.

A miniszterelnök hétfőn késő este élő adásban szólt az egész lakossághoz Nagy-Britanniában, és többek közt azt is elmondta, hogy csak néhány olyan indok van, ami miatt el szabad hagynunk otthonunkat, a következő 3 hét során. Mr. Johnson a helyzetet nemzeti vészhelyzetnek titulálta, miközben tájékoztatta az országot a kijárási tilalom részleteiről.

Ezek azok az indokok, ami miatt kimehetünk az utcára a következő 3 hét során:

  • Bevásárlás, amennyiben fontos élelmiszereket vagy gyógyszert kell beszereznünk saját magunk és a velünk lakók számára. Fontos, hogy amikor csak lehet kérjünk kiszállítást és ha ki is kell mennünk, a lehető legritkább esetben tegyük csak, és ne rohangáljunk a boltba állandóan.
  • Napi egy egészségügyi célú mozgás kint a szabadban: séta, futás, biciklizés, stb. Viszont nem találkozhatunk az ismerőseinkkel.
  • Ha valakinek orvosi ellátásra van szüksége, vagy ha valakinek, aki segítségre szorul, akarunk segíteni.
  • Munkába menetel és onnan való hazautazás, de csak és kizárólag azoknak, akiknek muszáj bemenniük, mindenki más otthon kell, hogy maradjon, vagy otthonról kell, hogy dolgozzon.

A vásárlás kapcsán fontos megjegyezni, hogy minden olyan üzletet felszólított a kormány, hogy zárjon be, ami nem élelmiszert vagy gyógyszereket árul, illetve nem valamilyen létfontosságú szolgáltatásért felel.

Ezek maradhatnak nyitva:

szupermarketek és egyéb élelmiszerboltok, egészségügyi üzletek, gyógyszertárak, benzinkutak, kerékpárboltok, otthoni és fémáru üzletek, mosodák és vegytisztítók, garázsok, autókölcsönzők, kisállat boltok, „sarki kisboltok”, postahivatalok és bankok.

Tilos mindenféle gyülekezés, összejövetel, ami kettőnél több emberből ál, kivétel, ha egy háztartásból való minden személy.

„Egyszerűen fogalmazva: ha egyszerre túl sok ember betegszik le, az NHS nem lesz képes kezelni a helyzetet. Alapvető fontosságú a betegség terjedésének lassítása, mert így csökkenthetjük az egyszerre kórházi kezelésre szorulók számát. ” – mondta Mr. Johnson az esti beszédében.

A rendőrség emellett fel lett hatalmazva Nagy-Britannia teljes területén, hogy azokat, akik nem tartják be a szabályokat, megbírságolják. Ezt mindenki tartsa észben! Kitartást mindenkinek! Amint vannak fejlemények, jelentkezünk….        Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után