koronavírus kijárási tilalom

A brit miniszterelnök tegnap esti hivatalos bejelentésében közölte, hogy a keddi naptól három hétig egy részleges kijárási tilalom van érvényben az egész szigetország területén. Ennek részleteiről egyik előző cikkünkben olvashattok.

De mi történik azóta…

London polgármestere arra figyelmeztetett mindenkit, hogy “még több ember veszítheti el az életét”, ha a lakosság nem hagyja abba a “nem nélkülözhetetlen utazgatást” a koronavírus megfékezése érdekében. Sadiq Khan a közösségi médiában szólalt fel, hogy figyelmeztesse a lakosságot, hogy hallgasson a kormányra és maradjon otthon, kivéve, ha kulcsfontosságú munkavállalók vagy sürgős okok miatt kell utazniuk. Erre azért is szükség volt, mert már a kijárási tilalom első reggelén olyan képeket töltöttek fel emberek a közösségi oldalaikra, amin olyan tömött metrókocsikon utaznak, mintha nem is lenne semmilyen járvány.

Koronavírus Nagy-Britannia: friss hírek, események, helyszíni bírságot kap aki megszegi a kijárási tilalmat 1

Eközben ma a pénzügyminiszter beszédéből az is kiderült, hogy a koronavírus által súlyosan sújtott egyéni vállalkozók és szabadúszó munkavállalók számára egyelőre még nem nyújt segítséget a kormány mondván, hogy „hihetetlenül bonyolult a rendszert kidolgozni”.

A kormány emellett arról is beszámolt, hogy a betegek tesztelése is nagyobb léptékkel folyik, ugyanis a múlt hét folyamán összesen 39840 embert ellenőriztek le, hogy elkapta-e a koronavírust, ami majdnem ugyanannyi mint ahány embert egészen idáig ellenőriztek a járvány kezdete óta.

Készült egy felmérés továbbá arról is, hogy az emberek mit gondolnak a kijárási tilalomról. Mint kiderült a megkérdezettek 93%-a egyetért a döntéssel Nagy-Britanniában. A YouGov által készített egy másik felmérés szerint pedig az emberek durván 82%-a abba is belemenne, hogy a rendőrség letartóztathassa azokat, akiknek el kéne különíteniük magukat, de ezt nem teszik meg.

A Waitrose elkezdett félretenni az alapvető és nehezen megtalálható élelmiszereket és más árucikkeket, hogy az NHS alkalmazottjai nehogy ne tudjanak hozzájuk jutni. A szupermarket lánc visszatartja az NHS munkatársainak szánt termékeket annak biztosítása érdekében, hogy a nap bármelyik szakában hozzáférhessenek.

A rendőrök új hatásköröket kaptak abból a célból, hogy a kettőnél több kint tartózkodó emberből álló csoportokat feloszlathassák, kivéve persze, ha ugyanabban a háztartásban élnek mindannyian.

Boris Johnson tegnapi bejelentése szerint a lezárás három hétig tart majd, de a rendőrség egyértelműbb útmutatást kért a járőrök számára, hogy pontosan miként ellenőrzik majd, hogy az emberek megsértik-e az új szabályokat, illetve hogy pontosan mit áll majd jogukban tenni azokkal, akik nem tartják be őket.

Koronavírus Nagy-Britannia: friss hírek, események, helyszíni bírságot kap aki megszegi a kijárási tilalmat 2

A kormány legfrissebb bejelentése szerint a helyszínen £30-os bírság szabható ki mindenkire, aki nem tartja be a koronavírus idejére megszabott kijárási tilalom szabályait.

Mindeközben a Nagy-Britannia területén levő regisztrált fertőzöttek száma hétfőre újabb 967 fővel nőtt, és összesen már 6500 esetet dokumentáltak. A halálos áldozatok száma is tovább emelkedett és jelenleg 336 a szigetország területén.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után