Mától módosították az emlékeztető oltásra vonatkozó szabályokat Angliában! 1

A brit kormány ma bejelentette, hogy mostantól a korábban tervezett időintervallum fele után minden felnőtt jogosult lesz a koronavírus elleni emlékeztető oltásra. Hogy ez szuper hír, vagy felháborító, azt mindenki döntse el maga…

Mától módosították az emlékeztető oltásra vonatkozó szabályokat Angliában! 3

Az összes 18 év feletti személy a szigetországban mostantól már három hónappal a második szúrás után megkaphatja a harmadik oltást, az eredeti hat hónap helyett. Szintén új változtatás, hogy a 12 és 15 év közötti gyermekek három hónap elteltével kaphatják majd meg a második Covid oltásukat, míg a súlyos immunrendszeri betegségekkel küzdők kaphatnak egy negyedik oltást is.

A kormánynak tanácsot adó Védőoltási Bizottság (JCVI) a mai napon módosította irányelveit, és kimondta, hogy minden 18 és 39 év közötti felnőtt megkaphatja az emlékeztető oltást a védelem szintjének növelése érdekében. A 40 év felettiek már eddig is jogosultak voltak emlékeztető oltásra.

Bár a kritériumok mostantól megváltoztak, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy mindenki azonnal tud időpontot foglalni a 3. oltásra. Az útmutatás azonban még mindig úgy szól, hogy az oltást előbb az idősebbeknek és a veszélyeztetettebbeknek kell felajánlani.

Eközben Az Omicron koronavírus variánssal fertőződött két újabb esetet találtak Londonban, így az Egyesült Királyságban azonosított esetek száma összesen 11-re nőtt. Az új londoni esetek – az egyik Camdenben, a másik Wandsworthben – nem kapcsolódnak egymáshoz, és nem kapcsolódnak a korábban regisztrált esetekhez sem.

Jonathan Van-Tam professzor, Anglia tiszti főorvos-helyettese egy sajtótájékoztatón azt mondta, hogy az embereknek „nem szabad pánikba esniük” a fejlemények hatására. Azt mondta, hogy még túl korai lenne végleges értékelést adni a variánsról, de annyi mindenesetre biztos, hogy a tudósok világszerte, és nem csak az Egyesült Királyságban, egyetértenek abban, hogy ez az új vírustörzs fokozott aggodalomra ad okot. Elmondta, azt is hogy bár úgy tűnik, hogy az új Omicron variánsnál a vakcinák kevésbé hatékonyak lehetnek, még így is van hatásuk ellene, és megakadályozzák a betegség súlyosabb lefolyását.  Forrás

Megosztás