Mától kinyitottak az üzletek egész Angliában: hatalmas sorok London belvárosában 1

Boltok ezrei nyitottak ki a mai naptól Anglia egész területén mindenfelé közel három hónap után, köszönhetően annak, hogy a kijárási korlátozás szabályai tovább enyhültek.

Mától kinyitottak az üzletek egész Angliában: hatalmas sorok London belvárosában 2

Mostantól az állatkertek és a szafari parkok szintén fogadhatnak látogatókat, és a templomok nagy része is újra nyitva van. Emellett a felső tagozatos diákok egy jelentős része is visszatérhet az iskolapadba.

Mától kinyitottak az üzletek egész Angliában: hatalmas sorok London belvárosában 3

Ugyanakkor azt se felejtsük el, hogy a tömegközlekedési eszközökön utazóknak mától szájmaszkot kell viselniük az utazás ideje alatt. Ezt pedig Anglia területén a buszokon, metrókon és a vonatokon utazóktól egyformán elvárja mostantól a kormány. Azok, akik ezt a szabályt nem tartják be, várhatóan pénzbírságra számíthatnak majd, illetve aki még nem szállt fel a járműre, annak egyszerűen csak megtiltják, hogy felszálljon.

Mától kinyitottak az üzletek egész Angliában: hatalmas sorok London belvárosában 4

London számos üzlete előtt alakultak ki hatalmas sorok, ahol jól láthatóan a távolságtartás szabályaira nagy ívben ****-t mindenki. A délelőtt 11-kor a kapuit megnyitó Nike Town-ba például az emberek egymást lökdösve, tolakodva próbáltak bejutni…

Mától kinyitottak az üzletek egész Angliában: hatalmas sorok London belvárosában 5

A helyzet hasonló volt a Primark üzletei előtt is. Birminghamben például már reggel 6-kor volt vagy 20 ember, aki sorban állt… A Livepool városában lévő Primarkot pedig a tervezettnél hamarabb kellett kinyitni, ugyanis a felgyűlt tömeg kezdett nagyon türelmetlenné válni.

Mától kinyitottak az üzletek egész Angliában: hatalmas sorok London belvárosában 6

Az élet tehát visszatérni látszik a brit főváros szívébe, azonban a helyzet még közel sem olyan, mint a vírus előtt volt. Sok üzletbe csak úgy engedik be az embereket ha előtte kézfertőtlenítőt használnak, és az emberek egy jelentős része maszkot visel. A távolságtartás szabályának betartása, akár ésszerű, akár nem, nem igazán sikerül, aki járt ma forgalmasabb helyeken az mind tapasztalhatta.

Mától kinyitottak az üzletek egész Angliában: hatalmas sorok London belvárosában 7

További infók:

A kormány meghosszabbítja azt a rendeletet, mely szerint az albérlőket nem lehet kilakoltatni az ingatlanból, amiben laknak, ha a koronavírus járvány következtében nem tudják fizetni a lakbért.

Azok a párok, akik külön laknak és legalább az egyikük egyedül él, végre találkozhatnak egymással, átmehetnek egymáshoz, és nem kell tartaniuk a 2 méter távolságot…      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után