Másodpercekkel halála előtt készített selfie-t a londoni anyuka bicikilizés közben 1

Egy kétgyermekes anya nemrég úgy halt meg, hogy leesett a biciklijéről mindössze, pillanatokkal azután, hogy selfie-t készített magáról.

bike2

A 41 éves Carmen Greenway a kórházban halt meg, miután a biciklijével egy göröngyös részre hajtott az úton, mialatt hazafelé tartott a helyi pubból, ahol az anyja születésnapját ünnepelték. A grafikus foglalkozású Carmen elveszítette az uralmát a biciklije fölött, minek köszönhetően felborult és betörte a koponyáját, alig 300 méternyire az otthonától St Margaretben, Richmond közelében. Állítólag, csak az egyik kezével fogta a kormányt.

Azonnal az intenzívre szállították a Paddingtoni St Mary kórházba, ahol hat nappal később komplikációk léptek fel és belehalt sérüléseibe. Ma, a gyászoló férj, miközben lerótta tiszteletét a felesége emléke előtt, felszólította a kormányt, hogy szigorítsanak a kerékpározási szabályokon.

Mr Greenway (47) szerint, Britannia követhetné Ausztráliát és Új-Zélandot és törvényben kötelezővé tehetné a sisak viselését a biciklisek számára. A férj a baleset idején Moszkvában volt és azonnal haza repült a kórházban lévő feleségéhez. Elmondta, hogy „éppen a pubból tarott haza az anyjával. Selfie-ket készített és egy kézzel fogta a kormányt.”

Elmesélte, hogy a felesége egy göröngyös útszakaszhoz ért, ahol kifordult a kezéből a kormány, majd leesett a bicikliről és beütötte a koponyáját.

bike1

„Nem a biciklizés ölte meg őt, ez egy tragikus baleset volt. Közel volt az otthonunkhoz, nyugodt volt és jól érezte magát.” — tette hozzá a férj.

Mrs Greenway Új-Zélandon született és Aucklandben nőtt fel. 15 évvel ezelőtt költözött Londonba, amikor partnerként dolgozott a férje Rufus Greenway audiovizuális cégénél, a Sound Environmentnél, miközben pszichológiát tanult.

A St Margaret-i The Crown nevű pubból tartott haza az anyjával, aki Új-Zélandról utazott a lányához látogatóba, ill. két baráttal. Egy vacsorával ünnepelték az édesanyja születésnapját augusztus 19-én.

Ma, a felesége emléke előtt való tisztelgés során, Mr Greenway arra ösztönözte a bicikliseket, hogy viseljenek sisakot. „Ez volt a legszebb 15 év az életemben, két gyönyörű gyerek, soha egy veszekedés és soha egy unalmas pillanat. Mindig jól éreztük magunkat. A feleségem egy nagyon lelkes, amatőr biciklis volt, akinek sok barátja volt. Olyan volt, mint a napfény, mindenki életét gazdagabbá tette. Mindig volt ideje az emberekre. Gondoskodó volt a pszichológiai tanulmányainak a kellős közepén tartott a London School of Psychologyn. Együtt dolgoztunk, együtt éltünk. Annyi időt töltöttünk együtt, amennyit csak tudtunk.”

A gyászoló férj hozzátette: „Új-Zélandon törvénybe van iktatva a sisak viselése biciklizés közben. Csak vegyünk fel egy sisakot. Ezért eladó. Nem kerülnek sokba — de ez az életünk.”

„Mivel London biciklis várossá kezd válni, egyre több lesz a kerékpáros, ezért talán, a kormánynak erősebben kellene fellépni azt mondva, hogy ha biciklizni akar valaki, akkor tegyen alkalmassági vizsgát és viseljen sisakot.”

Mrs Greenway 18 hónappal ezelőtt kezdett el verseny szerűen biciklizni. A férje és az idősebb fia Finlay (13), mindketten a Twickenham Cycling Club tagjai. A kisebbik fia Raffery 4 éves.

Eddig ő a hatodik biciklis, a idén életét vesztette a londoni utakon. Mr Greenway csoportosan biciklizett a klubtársaival, amikor Ralph Brazier (52) technológiai vállalkozó márciusban felborult a biciklijével egy kátyuban és meghalt. Mr Greenway hozzátette, hogy a 13 éves fia Finlay tartja benne és a kisöccsében a lelket.

Carmen anyja elmesélte, hogy ő mögötte hajtott, amikor megtörtént a baleset. Hozzátette, hogy a lánya egy nagyon odaadó feleség volt és imádta a férjét. A sugárzó természetének köszönhetően pedig, rengeteg barátja volt.

„Mindannyian azt gondoljuk, hogy ez velünk soha sem történhet meg, azonban, a valóság az az, hogy egy ilyen baleset bárkivel bárhol megtörténhet — függetlenül attól, hogy valaki mennyire tapasztalt biciklis.”   Forrás: standard

[feather_share]

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után