"Ha azt hiszed világpolgár vagy, sehol sem vagy állampolgár" - mindenki kiakadt a brit miniszterelnök beszólásán 1
Alamy Live News. H35B5M Birmingham. 5th Oct, 2016. British Prime Minister Theresa May delivers a speech on the final day of the Conservative Party Conference in Birmingham, Britain, on Oct. 5, 2016. British Prime Minister Theresa May closed the Conservative’s annual conference in Birmingham Wednesday, saying her party is to occupy the center ground in politics. ¿ Xinhua/Alamy Live News This is an Alamy Live News image and may not be part of your current Alamy deal . If you are unsure, please contact our sales team to check.

Theresa Mayt nacionalizmussal vádolta a közönség, így reagálva a Tory konferencián tartott záróbeszéde egyik részére.

Alamy Live News. H35B5M Birmingham. 5th Oct, 2016. British Prime Minister Theresa May delivers a speech on the final day of the Conservative Party Conference in Birmingham, Britain, on Oct. 5, 2016. British Prime Minister Theresa May closed the Conservative's annual conference in Birmingham Wednesday, saying her party is to occupy the center ground in politics. ¿ Xinhua/Alamy Live News This is an Alamy Live News image and may not be part of your current Alamy deal . If you are unsure, please contact our sales team to check.

Mrs May egyik megjegyzése igen komoly vitát váltott ki, amikor azt mondta a nemzetközi vállalatokkal kapcsolatos beszédében, hogy „ha azt hiszed világpolgár vagy, akkor sehol sem vagy állampolgár”.

A Birminghamben tartott Tory konferencián a brit miniszterelnök a Konzervatív Párt tervéről beszélt, arról, hogyan kívánja átalakítani Nagy Britanniát a Brexit után. Theresa May több területen is változást akar bevezetni a britek életében, amellyel olyan hellyé akarja tenni a szigetországot, amely mindenki számára megfelelő.

A miniszterelnök leszögezte, hogy „a Konzervatív Párt mindig is hinni fog a szabad piacban”, azonban, azt mondta, hogy valahogy mégis meg kell azt szabályozni ott, ahol nem működik megfelelően. Ezért, kijelentette, hogy a kormány a jövőben többször be kíván avatkozni a piac működésébe, amely már annyiszor csalódást okozott az egyszerű embereknek például, az érthetetlen gázárak, a lakhatási gondok és a szélessávú internet széleskörű bevezetésének csigatempója miatt.

A Brexittel kapcsolatban kijelentette, hogy a britek a változásra szavaztak és a változás meg fog történni. Továbbá, megígérte, hogy egy „globális Britanniát” fog létrehozni, amely nem lesz az európai egységes piac része. Megígérte, hogy védelmébe veszi a családokat, akik úgy érzik, hogy a gazdagok mindent visznek és ők nem álmodhatnak hasonló életről.

Szó volt arról is, hogy fel szeretné zárkóztatni a vidéki városokat Londonhoz. Ezen kívül, arról is beszélt, hogy a pénzügyi összeomlás legnagyobb áldozatai nem a gazdagok, hanem a munkásosztálybeli családok.

Azokról beszélve, kiket csodál a legjobban, nem az elitről, hanem a családi vállalkozásokról, a brit Fegyveres Erőkről és azokról a szülőkről beszélt, akik helyi gyerekeket tanítanak hétvégente. Mindemellett, azzal vádolta a „fővárosi elitet”, hogy kigúnyolják az átlagos emberek bevándorlás és bűnözés miatti aggályait, amely nem hazafias viselkedés. Több kijelentését álló ováció fogadta, azonban volt egy, amely kiverte a biztosítékot a közönségnél.

Amikor az arcátlan nemzetközi vállalatokat támadta a beszédében, a közönség a megjegyzéseit „tiszta, leplezetlen nacionalizmusnak” vélte, amelyet a közösségi médiában felgyülemlő kritikus kommentek is mutatnak a miniszterelnök „megosztó” megjegyzéseivel kapcsolatban.

Sam Shenton a következőt tweetelte: „’Ha világpolgár vagy, akkor sehol sem vagy állampolgár’… de én eddig azt hittem, hogy a nacionalizmus megosztó és rossz dolog.”

Patrick Hall a következőt írta: „’Ha világpolgár vagy, akkor sehol sem vagy állampolgár.’ T May — Tiszta leplezetlen nacionalizmus.”

Julia Bird ezt osztotta meg: „Az Egyesült Királyság éppen most mondta @theresa_may által, ’Ha világpolgár vagy, akkor sehol sem vagy állampolgár.’ Nem ismerem többé a saját országomat.”

Daniel Harris a következőt tweetelte: „May: ’Ha azt hiszed, hogy világpolgár vagy, akkor sehol sem vagy állampolgár.’ Előnyösebbnek hangzik, mint brit állampolgárnak lenni.” Forrás: standard

[feather_share]

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után