Másodperceken múlt egy nő élete Angliában, amikor figyelmetlensége miatt tűzgolyóvá változtatta kocsiját 1

Egy angol nő szó szerint egy óriási égő tűzgolyóvá változtatta az autóját egy benzinkútnál, amikor rossz nyílásba öntötte az üzemanyagot, ezzel kiváltva egy óriási robbanást és lángcsóvákat.

Másodperceken múlt egy nő élete Angliában, amikor figyelmetlensége miatt tűzgolyóvá változtatta kocsiját 3

Julie Nicklin autója abban a pillanatban berobbant, amikor bekapcsolta a motort, a nő pedig odabent ragadt. Az okozta a bajt, hogy a Smart autóján összekevert egy kis levehető kupakot a tanksapkával, és így teljesen rossz helyre öntötte az üzemanyagot. Csak az mentette meg a komolyabb sérülésektől, hogy a helyszínen lévő Brian Turner a segítségére sietett, és kirángatta az autóból.

Brian Julie autója mögött állt pénteken a lancasteri benzinkúton, amikor egyszer csak óriási durranást hallott. Egyből az autóhoz rohant, és kinyitotta a vezető ülés ajtaját – eközben a lángok az összes szőrt leperzselték a karjáról. Szerencsére sikerült kimenekítenie Julie-t.

„A kocsi belsejéből semmi mást nem lehetett látni, csak a lángokat. Amikor kinyitottam az ajtót, pont újra robbant egyet az üzemanyag, és a kicsapó tűz kicsit megégette a karom és a nyakam.”

Másodperceken múlt egy nő élete Angliában, amikor figyelmetlensége miatt tűzgolyóvá változtatta kocsiját 4

„Bár egy nagyon apró hölgyről volt szó, elég szorosan a kormányhoz volt préselődve, így ki kellett rángatnom. Amikor végre kiszabadult, egyből elkezdtem távolabb szaladni, és őt is húztam magammal. Ekkor hallottuk meg a hátunk mögül a következő nagy durranást. Az üzemanyagtöltő cső is lángra kapott.”

Miután Brian biztonságban tudta Julie-t, visszament megnézni, hogy a kollégája, aki a robbanás közelében volt, rendben van-e. Később mindkettejüket megvizsgálták, de csodával határos módon Julie nem sérült meg. Brian szerint a nő pufi dzsekije mentette meg a komolyabb égési sérülésektől. „Ha az a dzseki nincs ott, vagy az is kigyullad, nem tudtam volna kiszabadítani” – monda. „Fura, mert az emberek azt mondogatják, hogy hős vagyok, de én akkor ott egyáltalán nem gondolkoztam a dolgon, csak rohantam. Örülök, hogy tudtam segíteni neki.”

„Brian megérdemli, hogy mindenki tudjon róla, mit tett” – nyilatkozta Julie. „Mindenki más menekült a közelből, egyedül pedig nem tudtam volna kijutni. Megmentette az életemet. Csoda történt, és örökké tartozom majd neki ezért.”

A kiérkező tűzoltóknak eközben sikerült elkülöníteniük a lángoló területet, és eloltani a tüzet anélkül, hogy más berobbant volna. A biztonság kedvéért rendőrök és mentősök is végig a helyszínen tartózkodtak a veszély elmúltáig. Brian pedig, hat gyermek apukája, az eset után bement szépen dolgozni, mint ha mi sem történt volna.   Értesülj a friss hírekről azonnal, keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd feliratkozás     Forrás

Megosztás