Mit kíván az angliai magyar nemzet. Legyen Béke, Szabadság, Egyetértés? Március 15 alkalmából megkérdeztünk pár kint élő magyart, mire vágynak idekint a leginkább. Nektek itt mit jelent a 12 pont? Tudom, mindenkinek egy kicsit mást, nekünk ezt…

london marcius 15

Az angliai magyarok 12 pontja:

1.Kívánjuk, hogy legyen a magyarok közt nagyobb egyetértés. Felelős összefogás, széthúzás helyett.

2. Évenkénti többszöri, rendszeres, közös helyi magyar rendezvény mindenhol, ahol magyarok laknak Nagy-Britanniában.

3. Nemzeti dohánybolt helyett, nemzeti érzések…itt is “Hajrá magyarok!”

4. Egymás közti egyenlőség, és közös gondolkodás függetlenül attól, hogy ki honnan származik.

5. Legyen több erőnk, és kitartásunk, hogy beteljesítsük a küldetésünket, hogy véghez vigyük azt, amiért ide kijöttünk. Legyen az pénz, siker, karrier, vagy épp egy új élet reménye.

6. Higgyünk önmagunkban, és győzzük le a bennünk lévő kételyeket, hogy minél előbb megvalósíthassuk álmainkat.

7. A magyar közösségeken belül jól működő viszonyok építése, ellenérzések megszűnése. Egyenlőség, testvériség, a ” szomszéd fűje, mindig zöldebb” helyett. Egymás felé fordulás és nem nemzeti hátraarc.

8. Kívánjuk, hogy ne bevándorlóként, hanem egyenlő felekként legyünk kezelve, végezzünk akármilyen munkát is ebben az országban.

9. Legyen jobb életünk, mint ott, ahonnan eljöttünk, ha már nap mint nap keményen dolgozunk érte.

10. Az ide érkező magyarok ne csak kérjék, hanem becsüljék is meg a kezdeti segítségnyújtást és viszonozzák, amikor tehetik.

11. Tegyünk azért, hogy ne szégyenkezzünk, amiért magyarok vagyunk. Unio legyünk, egymás szövetségesei és ne ellenségei.

12. Éljünk békében, szüntessük meg a negatív sztereotípiát, és bizonyítsuk be, hogy tudunk együtt építeni: egymást, magunkat és a kinti magyar közösséget, saját tapasztalataink megosztásával.

A világ minden pontján vannak olyan magyarok, akik nem felejtették el a március 15-ét, attól, hogy máshol élnek. Ők videóban üzennek a többieknek:

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára