Már Londonra is vörös figyelmeztetés van érvényben az „emberi életre is veszélyes” Eunice vihar miatt 1

Ritka vörös időjárási figyelmeztetést adtak ki Londonra és Anglia keleti részére is az Eunice vihar érkezése miatt, ami az előrejelzések szerint az ország egyes részein akár 150 km/órás széllökéseket is eredményezhet.

Már Londonra is vörös figyelmeztetés van érvényben az „emberi életre is veszélyes” Eunice vihar miatt 3

A legmagasabb riasztást – ami azt jelenti, hogy a vihar potenciálisan az emberéletre is veszélyes lehet – nem sokkal hajnali 4 óra előtt adták ki, amely péntek délelőtt 10 órától délután 3 óráig van érvényben a fővárosra és a környékére vonatkozóan is, attól tartva, hogy a vihar “jelentős fennakadásokat és veszélyes körülményeket okozhat a rendkívül erős szél miatt” – közölte a brit meteorológiai intézet.

Az új piros figyelmeztetés Londonra, Kentre, Surreyre, Essexre és East Sussexre terjed ki, és egyben kibővíti a korábbi vörös időjárási figyelmeztetést, ami reggel 7 órától van érvényben Devon, Cornwall és Somerset területén, valamint Wales déli partjainál.

A Piros figyelmeztetés nem véletlen, ugyanis a vihar néhol olyan erővel fog lecsapni, hogy várhatóan számos épületben, lakóházban keletkezhet kár, komolyan megrongálhatja a házak tetőszerkezetét és az elektromos felsővezetékek is elszakadhatnak, ami komolyabb áramkimaradásokhoz is vezethet. A szélben szálló törmelék az, ami még az emberekre rendkívül veszélyes lehet, illetve számítani lehet arra is (és nem csak a piros figyelmeztetéssel ellátott területeken), hogy várhatóan a közúti, vasúti és egyéb közlekedési szolgáltatásokban is fennakadásokat okoz majd a vihar.

Eközben az autósok már most nehéz vezetési körülményekkel néznek szembe Skóciában, és egyes részein az iskolákat is bezárták az Eunice vihar miatt. A Met Office időjárási figyelmeztetése havazásra vonatkozóan pénteken hajnali 3 és 18 óra között van érvényben, míg a szél miatti a délnyugat-skóciai területeket érinti, beleértve Dumfries és Galloway nagy részét.

Skócia belső részein, Invernesstől és Fort Williamtől délre egész nap havazás várható, ami közúti fennakadásokat eredményezhet számos útszakaszon. Lezárták többek közt az M8-ast kelet felé az ötös lehajtónál a nagy hó miatt, és csak Aberdeenshire-ben több mint 30 iskolát zártak be.

Az Eunice vihar az egyik legrosszabb vihar lehet az Egyesült Királyságban az elmúlt 30 évben. Egyes meteorológusok az 1990-es Burns Day Storm nevű hírhedt viharhoz hasonlították a szél várható erejét.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után